Nyheter

SV er i bystyrets faresone

May Hansen (SV) vil ikke tenke tanken på at partiet kan ryke ut av Moss bystyre etter valget.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) seiler i medvind på meningsmålingene og stjeler velgere fra alle partier. I Moss er det SV som er mest utsatt, og dermed risikerer partiet å miste plassen sin i bystyret.

– Blokkuavhengig

MDG har ikke signalisert hvilken side de vil støtte når det gjelder ordførervalget. Partiet har heller ikke gitt velgerne noe program for hvordan de skal takle de løpende spørsmålene som lokalpolitikerne må forholde seg til når det gjelder helse, skole og kultur.

– Vi vil forhandle med både den borgerlige og den sosialistiske blokken etter valget, og vil gå inn for det alternativet som gir byen de beste miljøgevinstene, sier Jonas Sjolte. Han er MDGs førstekandidat på valglista.

SV støtter Ap

– Hvis velgerne er komfortable med MDGs standpunkt, så kan ikke vi gjøre noe med det. Men Moss SV gjør det klinkende klart at vi kommer til å støtte Arbeiderpartiets Hanne Tollerud som ordfører. Og vi har en politikk for at Moss skal være bærekraftig, både på kort og lang sikt, sier May Hansen.

Hun framhever at det er viktig at både SV og Rødt beholder sine mandater hvis velgerne skal være sikre på at det skal bli et skifte fra blått til rødt etter valget.

– Moss Ap vil ikke kunne få rent flertall alene, og partiet vil være avhengig av samarbeidspartnere for å kunne overta formannsklubba. I et slikt perspektiv er det viktig at velgere som ønsker et systemskifte, stemmer inn SV. Det er den sikreste måten å få endret styresett i Moss på, sier May Hansen.

P-plass og sykler

Hun går til valg på løsninger som skal gi mindre forurensning i Moss. Et av forslagene er gratis parkering på Myra ved sentrum og på parkeringsplassen ved Fiske båthavn.

– Denne parkeringsplassen blir ikke brukt i vinterhalvåret, og kan derfor omgjøres til en gratis p-plass, sier May Hansen.

Hun vil også ha satt opp flere sykkelstativ, og ha sykler tilgjengelige som folk kan bruke fritt, slik det er innført i mange større byer. Dette er løsninger som kan gjennomføres raskt.

Metrobuss

– Selv om vi er positive til MDGs forslag om tofelts veier for syklister, så er dette et ganske urealistisk tiltak. Det vil koste mye, og MDG må i tilfelle fortelle hva de vil nedprioritere for å få til en finansiering, sier May Hansen.

Hun er også opprørt over at innføring av metrobuss skal forringe busstilbudet flere sentrale steder i byen.

– Det var aldri en av forutsetningene at busstilbudet skulle bli dårligere. Kommunestyret i Moss og Østfold fylkesting bevilget penger til metrobussene for å sikre et generelt bedre busstilbud. Dette vil vi nå gripe tak i, sier May Hansen.

SV-politikeren har tre hovedsaker i valgkampen: bedre eldreomsorg, heldagsskole og ren luft i Moss.

Mer fra Dagsavisen