Nyheter

Må gjennomgås før oppstart

Byens nye metrobuss-tilbud kjører allerede i motvind.

Av Hanna Sommerstad

Til tross for at det ennå ikke har startet opp, har Moss’ nyeste busstilbud allerede rukket å møte sterk motstand og kritikk fra både publikum og politikere. Faktisk så mye at ordfører Tage Pettersen (H) nå varsler at han vil foreta en gjennomgang av tilbudet. Det skriver han selv på Facebook.

Ringrute?

Det såkalte metrobuss-prosjektet er blitt planlagt i flere år. Målet har vært å skape et busstilbud som skal gå ofte og hurtig. Det betyr også færre stoppesteder. Ideelt sett krever metrobussene et eget kollektivfelt, fordi de ikke skal hindres av den øvrige trafikken. Det blir foreløpig ikke tilfellet i Moss. Egen lysregulering som gir metrobussen fordeler, har imidlertid vært diskutert.

Kritikken Metrobussen møter, dreier seg om at mange mister sitt lokale stoppested og må ta beina fatt for å komme seg til busstoppet.

– For at det skal bli en suksess, burde man kanskje kalle det for ringrute i stedet for metrobuss. Det vil nok flere ha et forhold til, Arbeiderpartiets Siv Jacobsen, som er en av Moss’ representanter i fylkestinget.

– De trofaste busskundene som er dårlige til beins, vil kanskje få et dårligere tilbud ved at holdeplassen er lenger unna, sier hun.

Dette vil blant annet være tilfellet for folk som bor på Rosnes, for eksempel på Rosnes bo- og servicesenter.

Tar konsekvensene

– Med tanke på de innspillene som har kommet de siste ukene vil det være naturlig med en gjennomgang av Metrobuss på MTS (miljø-, teknikk- og samferdselsutvalget, red.anm.) sitt møte nå i slutten av august, skriver ordfører Tage Pettersen.

Han sier at det antakelig er lite å få gjort med selve traseen før første større evaluering av ordningen.

– Men plassering av stoppesteder er noe vi fra kommunens side enkelt kan få gjort noe med, sier han, og lover at politikerne i høst også skal se på «støtterutene» til det nye busstilbudet.

Mer fra Dagsavisen