Nyheter

Tøff start på festen

Peder Wehn (18) er president for mosserussen. Russestyret har bestemt seg for å droppe den tradisjonsrike russerevyen i april.

Til Moss Avis forteller dere at det ikke blir noen russerevy i år. Hvorfor det?

– Problemet er at det er for få folk som har meldt sin interesse. Mange er med i enten kulturskolens teatergruppe APPLAUS eller Teaterkråkene, og da blir det få igjen til revyen vår. I tillegg fikk vi en sen oppstart, med først en revysjef som trakk seg, og så enda to, fordi det var så lite engasjement. Da tenkte vi: enten blir det en veldig dårlig revy, eller så må vi bare droppe hele greia. Det er jo nesten «ulovlig» å kutte det ut, og det er både uheldig og trist. Men det måtte bare bli sånn.

Det har jo vært mye styr rundt mosserussen i år etter at russeballet måtte stoppes grunnet hærverk og narkotika. Hvordan har det vært å være russepresident?

– Det har dessverre vært veldig mye negativ omtale rundt det ballet. Saken ble nok litt blåst opp, men det var uansett veldig kjedelig, og det som skjedde var veldig trist. Men jeg jobber på Kiwi, og det er mange som har sett meg på avisforsidene og viser medlidenhet når de ser meg på jobb. Nesten alle jeg snakker med har forståelse for at det er noen få som ødelegger for alle, og dermed skaper et dårlig rykte. Men vi har vært ekstra uheldige i år med det russeballet.

Generelt er det mye snakk om at dere bruker for mye tid og penger på russetiden. Er du enig i det?

– Ja, det er jeg helt enig i. Det brukes altfor mye penger på russetiden. Det er bare snakk om 17 dager, og det at man legger så mye i det får konsekvenser for skole og framtid. Derfor vil jeg og rektor på Kirkeparken i år snakke ekstra mye om at russen ikke må bruke så mye penger. Det skaper grupperinger, som igjen er veldig negativt.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

–Det må være Fyrsten av Niccolò Machiavelli, statsvitenskapens far. Den tar for seg hvordan man kan styre, og er utrolig spennende og interessant.

Hva gjør deg lykkelig?

– Utadvendte og snakkesalige mennesker.

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg må si to: Steven Gerrard og Kåre Willoch. Gerrard holdt Liverpool oppe i en tung epoke, og er den beste Liverpool-spilleren gjennom tidene. Willoch er så kunnskapsrik og dyktig.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg alltid dropper søvnen. Jeg er veldig glad i å ha det morsomt, og da blir søvnen nedprioritert.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da bruker jeg altfor mye penger på veldig kort tid. Det kan fort skje i helgene.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– For ytringsfrihet og demokrati.

Er det noe du angrer på?

– Ja, det er mye.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det måtte bli Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Nå er jeg ironisk, for han er jeg ikke noen særlig stor fan av.

Mer fra Dagsavisen