Nyheter

Frykter ikke TV-sofaen

NAVN I NYHETENE: Daniel Werlemo (34) er kinosjef i Moss. Kinohøsten er i gang, og kinodriften går godt, på tross av konkurranse fra andre aktiviteter, smart-TV-er og privat nedlasting.

Hvordan går driften ved Møllebyen kino, nå som «alle» laster ned filmer og har Netflix og BHO på TV-en?

- Veldig bra! Det går bedre enn i fjor, ja, egentlig veldig bra generelt. Kino er så mye mer enn bare å se på film, så vi konkurrerer ikke så veldig mye med sofaen og TV-en. Kino handler om det sosiale, at vi kommer oss ut. Det er et sted å samles. Barnefamilier er en av våre hovedmålgrupper, så vi konkurrerer nok mer med andre familieaktiviteter som lekeland og slike ting. Men vi holder oss attraktive og prøver å gjøre mer ut av besøket, slik at det blir en opplevelse å komme på kino.

Hva bør folk ikke gå glipp av på kino i høst?

- Akkurat nå er det filmen om Kaptein Sabeltann som går for fulle hus. «Operasjon Arktis» ser også spennerne ut for barnefamilier, i tillegg til den nye filmen om Karsten og Petra. Og så klart nest siste delen i «Hunger Games»-serien. Og siste film om Hobbiten, som kommer 10. desember! Da kommer vi til å ha hobbiten-maraton, hvor vi viser de to forrige filmene før siste del har premiere tre minutter over midnatt.

Hvilken film gleder du selv deg mest til å se?

- «Interstellar» av Christopher Nolan er den jeg gleder meg aller mest til å se. Personlig er jeg også blitt veldig glad i «Hunger Games»-serien. Jeg trodde ikke det skulle være en sjanger etter min smak, men filmene har vært overraskende bra. Fredag hadde vi premiere på «Gone Girl», David Finchers nye spenningstriller. Den har jeg også veldig lyst til å se.

Og hvilken blir årets mest sette?

- Jeg tror «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» kan klare å stikke av med den tittelen. Men «Børning» er årets største foreløpig, sammen med «Doktor Proktors prompepulver», som var veldig stor i vår.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- Det er kanskje et kjedelig svar, men jeg må si «Alkymisten» av Paulo Coelho. Den fikk meg til å tenke i andre baner. Jeg har lest nesten alt han har skrevet, og det igjen har fått meg til å komme inn på andre forfattere.

Hva gjør deg lykkelig?

- Jeg blir lykkelig når alt er under kontroll, når jeg har huket av alt på «å gjøre»-listen min og får tid med familien. Rett og slett når alt er på stell.

Hvem var din barndomshelt?

- Min morfar. Jeg så alltid opp til ham. Han var «lugn» og en bra mann.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Jeg kan ha vanskelig for å slippe folk inn, involvere dem og dele av meg selv.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Skrur av mobilen!

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog mot?

- Jeg vil heller si for. Jeg ville gått i demonstrasjonstog for en grønnere verden.

Er det noe du angrer på?

- I grunnen ikke. Alt jeg har gjort har ført meg hit i livet, og jeg er glad for at jeg er akkurat her jeg er.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- Regissøren Quentin Tarantino. Jeg tror det hadde blitt en del morsomme historier der, for han har nok litt å fortelle.

hanna.sommerstad@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen