Ny utsettelse for Moss Lufthavn Rygge

Det er ennå ikke avklart hvorvidt den sivile flyplassen gjenåpner neste år eller ei. Eierne fortsetter med forhandlingene.

– Jeg tror ikke det vil komme noen beslutning før i neste uke, sier Espen Ettre, styremedlem og talsperson i Rygge Sivile Lufthavn (RSL).

RSL, eierne av flyplassen, skulle egentlig ha satt strek torsdag 29. august. I stedet valgte de å utsette avgjørelsen, fordi et flyselskap kom på banen med det de anså som et lovende tilbud.

LES OGSÅ: Her er grunnen til at eierne av MLR ennå ikke har klart å fastslå om det blir en gjenåpning neste år (DA+)

– Brukbart møte

Nå har de hatt et møte med dette selskapet. Det har ikke ført dem over målstreken og gitt dem et stort nok passasjergrunnlag til å satse på en gjenåpning neste år.

– Møtet gikk brukbart, men vi er ikke helt i mål ennå, sier Ettre.

LES OGSÅ: Dette har det kostet å holde flyplassen vedlike (DA+)

Trenger flere passasjerer

Han forklarer at det i hovedsak handler om hvor mange ruter de ulike selskapene de forhandler med kan love dem. De ønsker seg minimum 500.000 til 600.000 passasjerer for å kunne starte opp.

– Vi må være trygge på at vi får det antallet passasjerer vi trenger, sier Ettre.

LES OGSÅ: Han har samlet over 40.000 forkjempere for Moss lufthavn Rygge (DA+)

Ingen nye selskaper

Han har tidligere uttalt at de er i forhandlinger med like under ti flyselskaper.

– Det ligger an til å bli én mellomstor aktør. Hvis vi får 600.000 passasjerer, så ser det ut til at vi får ett selskap som står for 300.000 til 350.000 av dem, mens resten vil være fordelt mellom fire og seks selskaper, sa han i forrige uke.

Siden da har det ikke kommet noen nye selskaper inn i bildet.

Vi kommer ikke til å gå på noen nye selskaper som vi ikke allerede har snakket med. Vi må i mål med de vi har nå, sier Ettre.

LES OGSÅ: Flystyrtene i Etiopia og Indonesia kan sette en stopper for Moss lufthavn Rygge (DA+)