Tempos mål i Norway Cup: Ha det gøy

NORWAY CUP: Tempo Idrettsforening har deltatt i Norway Cup før, og satser på en ny, trivelig turnering. Ekholt Ballklubb stiller med to guttelag og ett jentelag i Norway Cup-turneringen, som starter lørdag 27. juli.

– Vi har 32 spillere fra 2004-årgangen, og 30 av dem har anledning til å stille på Norway Cup. Noe vi er svært fornøyde med. Det gror godt i Ekholt, og vi har vært heldige med de spillerne som fyller 15 år i løpet av dette året, sier Benny Solum Pedersen. Han er lagleder for ett av de to guttelagene.
– Har dere satt dere noen mål for turneringen?
– Ja. Vi vil prøve å nå A-sluttspillet for det ene laget, og satser på gode prestasjoner og B-sluttspill for det andre laget vårt, sier Benny Solum Pedersen.

3. plass i 2018

Ekholt stiller også med lag i klassen for jenter 2003, og er dermed godt representert i Norway Cup, som konkurrerer med svenske Gothia Cup om å være verdens største fotballarrangement for yngre spillere.
– Vi kom på tredje plass i fjor, og håper på gode resultater også i år, sier lagleder Mona Enerly. Hun forteller at laget har mistet noen spillere det siste året. Derfor blir det første målet å komme seg til A-sluttspillet.
– Kommer vi dit, er det jo lov å håpe ytterligere avansement, sier Mona Enerly. Hun er glad for at guttene fra Ekholt også er godt representert i år.
– Det blir stas. Vanligvis har vi vært alene for å forsvare Ekholts fotballære, sier hun. Laget skal dagpendle til Oslo.

Gohia Cup

Verken Moss FK eller Sprint/Jeløy stiller i årets Norway Cup. Begge klubbene er derimot godt representert i Gothia Cup i Göteborg. Der særlig Moss Fotballklubbs G16-lag og juniorlaget biter godt fra seg.

Flere lokale lag

Kambo IL har to lag som skal spille i Norway Cup 2019. Begge lagene er fra 2010-årgangen.
I Hølen, Son og Vestby er det også et godt fotballmiljø, og HSV Fotball stiller med hele fire lag i årets i Norway Cup-turnering.

Stjerneklassen

Tempo Moss Idrettsforening for funksjonshemmede er med i Stjerneklassen. Laget stiller i en gruppe sammen med Tønsberg-klubben Vear IF, Parasport Danmark Stjernene 1, Åmot IF og Parasport Danmark Stjernene 2. Tempo IF skal spille fire kamper.
– Vi stiller med 14–15 spillere. Flertallet er gutter, men vi har også med noen jenter. Flere av spillerne våre er erfarne Norway Cup-deltakere, sier leder Christoffer Evensen.
Han forteller at de fleste spillerne nå er på ferie, men at de vil være klare når den første kampen skal spilles torsdag 1. august.
– I år møter vi lag vi ikke kjenner fra før, så det gleder spillerne seg til, sier Evensen.
– Og målet er?
– Vi deltar for å ha det gøy, sier Christoffer Evensen.