Martin Mathisen eier og driver Losen i Larkollen. FOTO: PRIVAT

Skivebom i Moss

NAVN I NYHETENE: Martin 
Mathisen (48) eier og driver Losen i Larkollen. Arrangerer quiz i kveld og har ellers bestemt seg for å drive med det han kan aller best, nemlig lokale arrangementer.

I kveld er det quiz på Losen i Larkollen. Hvor godt besøkt er Losen utenom sommersesongen og alle sommerkonsertene?

- Høsten er en stille tid. Da er det betydelig færre folk her. Mest av alt er det fordi kundegrunnlaget reduseres. Det er jo veldig mange færre her når sommergjestene drar. Men rundt juletider tar det seg opp igjen, og holder seg ganske greit utover vinteren og våren. Og så tror jeg folk søker noe mer enn bare å gå på kafé, så vi gjør noen tiltak gjennom året utenom sommersesongen, for å tiltrekke oss folk, som oktoberfesten vår, hvor folk fra hele distriktet stilte i lederhosen. Sånne arrangementer er fine, for da er det faktisk sånn at jeg ikke kjenner alle gjestene fra før. Det er moro!

I sommer arrangerte dere konsert med Di Derre i Moss. Er det noe dere vil fortsette med framover?

- Nei. Det var skivebom. Vi merket at vi var langt utenfor komfortsonen vår, med alt fra kassaapparater til mat og drikke. Og så fikk vi noen overraskelser, blant annet litt urimelige krav til vaktholdet. I tillegg kjøpte omtrent halvparten av publikum billetter i døra, og ikke på forhånd. Sånn er det ikke når vi holder konserter på Losen. Det førte til at vi blant annet hadde for få toaletter.

Hva skal du gjøre i stedet?

- Vi skal fortsette med det vi er gode på og utvikle det. Det er i Larkollen. Der har vi både Losen og flere andre arenaer rundt, som vi kan benytte oss av. Det er allerede mange aktører som holder på i Moss, og jeg tenker at de skal fortsette å få lov til å ha Moss som sin arena. Så skal vi gjør det vi kan aller best i vakre Larkollen.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- John Irving har mange bøker jeg liker, for eksempel «Siderhusreglene». I tillegg er jeg stor fan av Ingvar Ambjørnsen.

Hva gjør deg lykkelig?

- Å glede andre. For eksempel blir jeg lykkelig av å være til stede for familien min, for det vet jeg at gleder dem.

Hvem var din barndomshelt?

- Jeg drev med fotball, tennis og klassisk klaver, så det var Kevin Keegan, Björn Borg og Mozart, Beethoven og Grieg. Som 12-åring var jeg én av 20 som møtte opp på klassisk firhendig pianokonsert på Parkteatret.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- At jeg påbegynner nye prosjekter uten å fullføre de jeg allerede har startet på.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da vier jeg all tid på meg selv.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog mot?

- Jeg er medlem av et politisk parti som jobber for å forbedre skolen og legge til rette for privat næringsliv. Jeg ville kanskje latt meg engasjere hvis saken var viktig nok, men jeg er ikke en person som går i demonstrasjonstog. Jeg bruker heller andre virkemidler.

Er det noe du angrer på?

- Ja, det er én ting, nemlig at jeg ikke gjennomførte førstegangstjenesten i militæret. Jeg hadde en ryggskade som gjorde at jeg slapp, men jeg kunne ønske jeg hadde fullført.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- Hans Majestet Kongen. Selv om hans tittel har gått i arv, er han et menneske jeg beundrer på grunn av hans samlende funksjon. En time eller to i heisen med kongen hadde vært en humoristisk og interessant opplevelse.

hanna.sommerstad@dagsavisen.no