Sissel strakte forgjeves ut en hånd

Da Høyres ene ordførerkandidat, Sissel Rundblad, forsøkte å rekke ut en hånd til aksjonsgruppa Bedre Byutvikling (BBM), ble hun møtt med syrlige kommentarer.

Det var i en kronikk i Moss Avis 21. august at hun uttrykker at "Tiden der vi latterliggjør våre motstandere er forbi; nå må vi sammen finne ut hvordan nye Moss skal bli den beste kommunen å bo i». Kronikken hennes er markedsføring av seg selv som ordførerkandidat for nye Moss Høyre til kommunevalget neste år. 
– Jeg håper fortsatt at vi kan komme sammen på en konstruktiv måte. Men i spørsmål om nytt togspor og jernbanestasjon var vedtakene allerede fattet da BBM fikk fart på sitt motstandsarbeid. Det har gjort det vanskelig å komme dem i møte, sier Sissel Rundblad. For spørsmål om nytt togspor, bygging av riksvei 19 og debatt om den videre utviklingen av Moss Havn har skapt en kløft mellom Moss Høyre og aksjonsgruppa. I stedet for positive tilbakemeldinger, har hun i stedet fått mange syrlige kommentarer fra BBM-hold.
Det er mye som tyder på at det blir et møte med høy temperatur når Moss Høyre skal velge sin ordførerkandidat torsdag kveld.

Høy temperatur

Det er foreløpig tre Høyrekandidater til ordførervervet til neste års kommunevalg. Da skal innbyggerne i Rygge og Moss for første gang stemme fram en ordfører for den nye storkommunen. Harald Fløgstad fra Rygge vant en intern, rådgivende avstemning i juni i år. Han fikk 47,5 prosent av stemmene. Mens Jørn Roald Wille fra Moss oppnådde 28,3 prosent og gruppeleder i Moss bystyre, Sissel Rundblad, fikk 24,2 prosent av stemmene.
Kommunestyremedlem Jan Sannem, Rygge, er konstituert leder av nominasjonskomiteen. Han forteller at komiteen var delt, og at det er derfor ble besluttet å overlate ordførervalget til medlemmene, uten noen innstilling.
– Det er tre kompetente kandidater, og siden vi ikke kom fram til en enstemmig innstilling, mente komiteen at det var best å overlate beslutningen til nominasjonsmøtet i stedet for å komme med delt innstilling, sier Jan Sannem.

– Litt spesielt

Sissel Rundblad synes det er «litt spesielt» at nominasjonskomiteen ikke har noen innstilling.
– Det åpner jo for en uforutsigbarhet på møtet. Hittil har vi regnet med at det har vært tre kandidater. Nå blir det mer sannsynlig at det også kan komme benkeforslag. Den andre ordførerkandidaten fra Moss, Jørn Wille, har stilt seg i spissen for en offentlig krangel med BBM. Og spørsmålet om byutviklingen kan føre til at Rygge Høyres gruppeleder, Harald Fløgstad, kan seile opp som favoritt til å vinne ordførervalget.
– Ja, ut fra den interne avstemningen i nye Moss Høyre, er jeg kanskje en favoritt, sier Fløgstad, og fortsetter:
– Jeg har ikke noen historie knyttet til den heftige debatten i Moss. I Rygge har vi ikke så steile fronter som i Moss. Og jeg ønsker å være en samlende kandidat når vi nå skal bygge opp et helt ny kommune.