Ble avslørt med flipperspill i lasten

Tollerne på Ørje gjorde et noe uvanlig beslag i slutten av oktober – en spillmaskin til en verdi av over 60.000 kroner.

– Tollere ved Ørje tollsted i Østfold beslagla et flipperspill på kvelden 28. oktober. Spillet var verdt over 60.000 kroner, og var ikke deklarert til Tolletaten ved grensepasseringen, skriver Tolletaten på Twitter.

Les også: Sørlendingene hadde både bilen og tilhengeren full av øl og cider

Oppga falsk verdi

Kontorsjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted forteller at en norsk mann kom kjørende gjennom grønn sone med spillmaskinen i bilen, men at han ble stoppet av tollmannskaper kort tid etterpå.

– Han prøvde seg først med at det var verdt rundt 5.000 svenske kroner, men det stemte jo ikke helt. Nærmere undersøkelser viste at den reelle verdien var på drøyt 66.000 kroner, sier Gundelsby til Demokraten.

Mannen opplyste videre at han ikke skulle ha flipperspillet selv, men at han fraktet det for noen andre.

– Han hadde kjøpt det til en samler, en annen norsk mann, og det kan godt hende at han som ble stoppet har blitt litt lurt, utdyper Gundelsby.

Les også: Tyrker stanset med 144 falske par merkesko på grensa

Ikke leketøy for tollerne

Sjåføren ble uansett rapportert inn til politiet for forsøk på smugling, og det er nå opp til dem om han skal straffes på noe vis.

I mellomtiden blir flipperspillet stående ved tollstasjonen på Ørje, men uten at tollbetjentene får noen glede av det.

– Nei, vi får vel prøve å holde fingrene unna. Det er i tillegg demontert, så det går nok dårlig, sier Gundelsby med glimt i øyet.

– Det er også sånn at vi kan utlevere varen inntil saken er avgjort, mot at den som skulle ha den innbetaler den fulle verdien. I dette tilfellet kan det se ut til å bli løsningen i første omgang, avslutter kontorsjefen.

Les også: Stoppet polsk varebil fullastet med 3.000 liter alkohol

Dette flipperspillet var ikke deklarert til Tolletaten, og ble beslaglagt av tollerne på Ørje mandag 28. oktober.
Foto: Tolletaten

FOTO: Tolletaten