Sørlendingene hadde både bilen og tilhengeren full av øl og cider

Forsøket på å smugle nesten 2.500 liter alkohol over Kornsjø, ble avslørt av tollerne.

Tidlig lørdag morgen kom en norsk bil med tilhenger kjørende over grensa på fylkesveg 101 ved Kornsjø. Bilen ble etterhvert stanset for kontroll av en tollpatrulje ved Høgskolen i Østfold, på Remmen i Halden.

– I bilen satt to norske gutter født i 1997. Da våre tjenestepersoner åpnet bakdørene, så de at baksetet var fylt av brett på brett med øl og rusbrus, forteller kontorsjef Per Kristian Grandahl ved Svinseund tollsted.

Les også: Stoppet polsk varebil fullastet med 3.000 liter alkohol

Slapp å bli pågrepet

På spørsmål fra tollerne om hva tilhengeren inneholdt, skal de to unge mennene ha svart «mer alkohol».

– Det viste seg å stemme bra, for hengeren var også tålelig full. Varene ble tatt med til tollstasjonen på Svinesund for opptelling, og det viste seg å være snakk om 2.110 liter øl og 356 liter cider, sier Grandahl.

Ifølge kontorsjefen utgjør dette unndratte avgifter på over 170.000 kroner, og han betegner det derfor som et sotrt beslag.

Hva de to mennene skulle med de nesten 2.500 literne alkohol, fikk ikke tolleren noe godt svar på.

– De fortalte at de hadde vært en tur i Sverige, men noe mer ville de ikke dele med oss. I og med at de er bosatt i Norge, slapp de å bli hentet inn av politiet der og da. Men det blir opprettet en sak på dette, og politiet følger opp videre, sier Grandahl.

Les også: Avslørte forsøk på smugling av ni kilo amfetamin

– Følger med på småveiene

Det at de to mennene kom kjørende over Kornsjø framfor Svinesundsbrua, er ikke en helt ukjent taktikk for tollerne.

– Det er nok for å prøve og unndra seg kontroll, og mange tenker kanskje at det er enklere å komme seg gjennom over småveiene inn i landet.

– Men vi følger med der også, og det er ikke uvanlig at vi gjør beslag på de mindre grenseovergangene, så det er en risiko å ta, fastslår Grandahl.

Les også: Østerriker tatt med over ett tonn kjøtt på grensa