Nye takter

– Han hadde samlet alle sine håndskrevne tekster fra hele karrieren

– For å være en som brukte store deler av karrieren på å si han ikke likte dvele med fortiden, virker det som han hengte seg opp i nettopp den, forteller Dan Piepenbing, medforfatter av den kommende Prince-biografien «The Beautiful Ones».

Med tanke på at Prince var kjent for å være hemmelighetsfull om sitt  privatliv, og sjeldent stilte til intervju, var Paris Review-redaktøren og Prince-fanen overrasket over å bli utvalgt til å være medforfatter for den personlige biografien hans, «The Beautiful Ones» som slippes 29.oktober.

– For å være en som brukte store deler av karrieren på å si han ikke likte dvele med fortiden, virker det som han hengte seg opp  i nettopp det - som bryllupsprogram og bryllupsgaver, forteller Piepenbing i et intervju med The Guardian.

– Han hadde en overraskende store mengder papir. I ett rom kunne du finne noe tilbake fra 1979, og innen armlengdes avstand kunne det også være noe fra 2002. Han hadde samlet alle sine håndskrevne tekster fra hele karrieren, klippet dem sammen, og oppbevart dem på ett sted. Han hadde også samlet gjenstander knyttet til farens jazzband. Det virket veldig ad hoc og veldig personlig.»

Les også: 80-tallets lille store Prince

– Bizarr og vellykka periode

Piepenbing beskriver perioden han etablerte et tettere forhold til Prince som en «bisarr, tre måneder lang omvei i livet mitt, en merkelig men også vellykka periode. Og så surrealistisk».

Det var også de tre månedene det tok fra han ble kjent med sitt store idol til Prince døde. Han forteller videre til The Guardian at de dro på konserter og fester, så «Kung Fu Panda 3» sammen og hadde samtaler over telefon, og i Prince’ svarte bil, en Lincoln MKT.

Les også: Nå nektes Donald Trump å bruke musikken til Prince

Varm humor

Sangeren fortalte blant annet om sin barndom, om hvordan han slo til en gutt som ropte noe rasistisk til ham, og at hans beste venn i oppveksten var jøde. Han snakket om død og tidlig forelskelse, til sangeren Vanity.

– Han hadde en varm sans for humor. Jeg var overrasket over hans autonomi og hans evne til å samle folk rundt seg, inkludert meg, forteller Piepenbing.

Biografien «The Beautiful Ones», inneholder blant annet tegneserier av Prince (han kalte dem «Prince’s Funnies»), detaljer om hans første kyss, minner fra å se filmer han ikke fikk lov til, ved den lokale drive-in-kinoen, og diverse nedlatende kommentarer om mediekonglomeratene som styrer dagens moderne amerikansk musikk.

Mer fra Dagsavisen