Nye takter

Den spede starten

Odd Nordstogas karriere startet på Karl Johans gate i 1983.

Forleden la Morten Andersen, en av Norges mest profilerte musikkfotografer, ut et bilde han hadde tatt i 1983 på Facebook. Av tre svært unge gatemusikanter på Karl Johans gate i Oslo. Han lurte på om Odd Nordstoga kunne være en av dem, og det tok ikke mange timer før Nordstogas eget profilbilde på Facebook var endret.

– Det er veldig spesielt at han hadde gått forbi der, og fanget dette så godt. Jeg gikk i femte klasse. De to andre er søskenbarn fra Bærum. De visste om noen andre som hadde gjort stor lykke på denne måten, og så dro vi inn til byen for å prøve. Vi hadde et repertoar på seks låter som vi spilte om og om igjen, gammeldans, et par valser, et par reinlendere og «Det er polka som er bra», forteller Nordstoga.

– Vi fikk inn 7.300 kroner på noen dager. Det ble 22 kilo med mynter i ei veske. De ble litt mistenksomme da vi kom for å veksle dem inn i banken. Det var første gangen jeg tjente penger på musikk. For meg var dette en vesentlig opplevelse i livet. Vi var blant de første som forsto det enorme potensialet i sjarmerende barn som spiller, ler Odd Nordstoga.

Les også: Heim te Odd

Geir Rakvaag

Journalist i Dagsavisen