Nye takter

Lars Vaular, Øyas høydepunkt

Mens store deler av Øyapublikummet var og så Beck, var det Lars Vaular som leverte varene.

Lars Vaular leverte varene på Øya. FOTO: HELLE GANNESTAD

Karakter: 6

KONSERT

Lars Vaular

Sirkus

Øyafestivalen, fredag

Han entret scenen med litt bandkomp og lirte av seg hit på hit. Ikke nok med det, han var overlegen i framføringen og leverte et lekent sett med kompisene fra NMG.

La meg ile til med den gang og si at Vaulars «Body Slamming» er den beste norske hip hop-låta, kanskje noensinne, men i hvert fall de siste årene. Vaular har et repertoar som de aller fleste med en radio kjenner og de siste årene har han gitt ut plater i et stadig større tempo og med en kvalitet det er vrient å overgå. Og hvem kan avslutte med en fotballlåt om Leeds og få med hele teltet på allsang? Det sier noe om stemningen at da konserten var over, brøt publikum ut i spontan allsang av «Seven Nation Army» - både kledelig og passende egentlig. For hvem vil vel hjem? Norges beste rapper står jo på scenen.

Noen kan innvende at han ikke slapp til på hovedscenen, men det var i teltet Vaular var, og det var der han ga jernet. Det samme gjorde publikum og da vinner alle. Ja, bortsett fra dem som var på Beck, da. Jeg derimot, jeg velger Vaular hver dag.