Nye takter

I ett med veien og hjulene

NAVN I NYHETENE: Joakim Throndsen (28) er bookingansvarlig på Rockefeller og arrangerer «Reggae ved ælva» på Union Scene til helgen.

Du er en av arrangørene av «Reggae ved ælva». Hvordan har dere jobbet med dette arrangementet?

- Dette er et ønske om å tilby et alternativt musikktilbud i Drammen. Asgeir Kjeldstad og jeg har lenge tenkt på å starte et eget reggaekonsept. Vi har fått til to arrangementer - det ene var «Raggabalder» 14. juli og det andre blir nå på lørdag. Det skjer veldig mye her i byen, og Drammen er jo mye i vinden. På lørdag håper vi å gjenta suksessen.

Hva er det som fenger med reggae?

- Det er hovedsakelig følelsen man får av musikken. Det er jo «one love», og det budskapet musikken ofte har i seg. Dette er ikke en rockekonsert - det er varmen, følelsen og rytmene som er appellerende med reggae-konseptet.

Hvem er det som skal spille?

- Dette er et «sound-system», så det er kun DJ-er som spiller, i tillegg til at det er en som spiller over beaten. Jah Arc Manifest er kanskje det største sound-systemet vi har i Norge, som vi er veldig stolte av å ha fått til Drammen.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Det er jeg litt usikker på. «Den gamle mannen og havet» av Ernest Hemingway må være min yndlingsbok. Det er en fantastisk historie, og en bok jeg liker veldig godt.

Hva gjør deg lykkelig?

- Det er jo et fantastisk spørsmål som kan ha så mange svar, men i denne sammenhengen vil jeg si at det er å se utviklingen av musikkscenen i Drammen. Byen produserer kultur-eventer, og Union Scene har vært en utrolig ressurs. At artister som Sivert Høyem, Veronica Maggio og Emilie Nicolas kommer til Drammen for å spille konserter viser hvor stor utvikling Drammen har hatt på kulturfronten de siste årene. Det er helt fantastisk å se.

Hvem var din barndomshelt?

- Barndomshelten min var Espen Bredesen. Han var den perfekte skihopper, og var mitt store idol. OL på Lillehammer i -94 er noe jeg husker godt. Det var stort!

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Jeg skulle gjerne hatt litt «Joakim-tid», for å kalle det det. Jeg må rett og slett lære meg å slappe av litt.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da drar jeg på en skikkelig, skikkelig lang sykkeltur. Da sykler jeg Oslo-Drammen, bare for å kule ned tankene og være i ett med veien og hjulene. Jeg jobber jo som booker på Rockefeller, hvor det er konstant høyt tempo, og da er det noe med denne roen og friheten, når jeg legger ut på sykkeltur.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

- Jeg kunne gjerne gått i demonstrasjonstog for lærerne. Det er så viktig at elevene opplever å bli sett. Derfor stiller jeg meg bak lærerne i deres sak.

Er det noe du angrer på?

- Ja, masse. Det er mye man angrer på, men det er bedre å gå inn dørene og gjøre noe, i stedet for å angre på at man ikke gjorde det. Jeg har gjort mange prosjekter og bookinger opp igjennom. Mye av det angrer jeg på, men samtidig angrer jeg ikke på noe av det.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Jeg ville helst stått fast i heisen med både Tom Sørgård fra Elvefestivalen, folka fra Union Scene, Drammen teater, Buddy og Rekord, slik at jeg kunne rose dem for hvor bra de gjør det. Det hadde blitt en skrytesamtale fra ende til annen.

liv-christine.hoem@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen