Nye takter

Med barna på konsert

Lisa sitter på farens skuldre med en fakkel og ser alle artistene opptre forde rammede i Sørøst-Asia. Hun har alltid ønsket å dra til Thailand særligetter at pappa har fortalt om alle dykkerturene han har hatt i området.Fortsatt har hun lyst til å dra selv om hun vet hva som har skjedd. Hun vethvorfor det er konsert foran Stortinget.

For artister stortingsrepresentanter og Redd Barna-representanter ba folkom å rette blikket framover i går ettermiddag. Bilder ble vist på storskjermfra hvordan barna i Indonesia henger sine søkkvåte skolebøker opp til tørk.

– Vi må hjelpe de å komme i gang med livene sine igjen sier Gro Brækkengeneralsekretær i Redd Barna.

Gule vester

Og det er mange som vil hjelpe. Artister har konserter i hopetall. I gåropptrådte blant annet Anne Grete Preus D'sound Karen Jo Fields MagnetTungtvann og Ralph Myerz and the Jack Herren Band på scenen utenforStortinget. Kanskje var det litt mindre folk enn man hadde håpet. De flestesom hadde møtt opp måtte snu seg for å kunne se storskjermen som tydelig varplassert med tanke på et større oppmøte. Men de gule vestene som har pregetbybildet i det siste var i alle fall der i stort antall for å selge faklerog samle inn penger.

Alle artistene spilte to-tre låter hver seg i løpet av det tre-fire timerlange arrangementet. Etterpå var det ny konsert på Rockefeller med blantannet Kurt Nilsen Big Bang Thomas Dybdahl WE Ricochets og Tungtvann ogRalph Myerz som likeså godt tok dobbel dose.

Mange barn

Ikke minst var barna til stede foran scenen på Karl Johan i går. Det ertydelig at mange barn har fått et innblikk i hva som har skjedd på andresiden av jorden og mange av dem har også lyst til å gjøre noe selv. ReddBarna-komiteen er en gruppe på fire skolebarn som forsøker å gjøre mestmulig for å hjelpe.

– Når vi har veldig mye tid vi ikke bruker på noe så kan vi bruke den tidentil å hjelpe andre sa Sara fra scenen.

Også kronprins Haakon stilte opp både foran Stortinget og på Rockefeller.Først når et av hans favorittband Ralph Myerz and the Jack Herren Band tilslutt kom på scenen løftet publikum hendene uten oppfordring.

Gråt

– Hvis en ikke tør å leke kan det egentlig være det samme med alt sier AreKalvø og håper barna i de rammede områdene snart skal bli venner med havetigjen.

For verden er nesten blitt litt mindre som SV-politiker Inga MarteThorkildsen sier det. Ute blant publikum velger en gråtende ung kvinne å gåhjem. Og når følgende beskjed kommer fra scenen:

– Det er to barn blant publikum som ikke finner foreldrene sine. De står nåog venter inne på Grand Hotel.

Ja da er det nok mange som tenker mye lenger enn resepsjonen på Grand.

Mer fra Dagsavisen