Kultur

Synger for «Narnia»

Plata fra den neste «Narnia»-filmen inneholder en ny låt av Hanne Hukkelberg. Nå begynner forberedelsene til hennes neste album.

– Pappa og jeg leste alle «Narnia»-bøkene en hel sommerferie. Jeg har et veldig godt forhold til dem, hvis ikke hadde ikke dette vært så spesielt, sier Hanne Hukkelberg. Nå er hun involvert i musikken til en av tiårets største amerikanske filmserier.

Den andre «Narnia»-filmen heter «Prince Caspian», og har premiere i USA i neste uke. Hukkelbergs låt har fått tittelen «Lucy» etter en av hovedpersonene. Oppdraget kom fra en av rådgiverne til regissøren Andrew Adamson, som er en stor tilhenger av Hanne Hukkelberg.

– De kunne ikke sende filmen til meg, dette er så hemmelig at jeg måtte komme til filmen. Jeg var akkurat ferdig med en turné i USA, og måtte fly rett til London. Det var som å møte hele Hollywood. Alt skulle skje kjempefort, så låten var ferdig på to dager.

Hukkelberg konkurrerte med Regina Spektor om «exit-sporet» til filmen. Spektors låt ble valgt, men Hukkelbergs «Lucy» er også med på plata, som kommer samtidig.

– Andrew Adamson ringte meg selv etterpå, og sa at han gjerne ville jobbe samen med meg på den neste filmen sin også, forteller hun.

Hanne Hukkelberg ga ut albumet «Rykestrasse 68» i Norge i forfjor. Hun har fått et stort internasjonalt publikum etter at plata siden er komet i en rekke andre land. Spesielt i Storbritannia, der musikken hennes er brukt i flere reklamefilmer. I mars i år kom «Rykestrasse 68» ut i USA, og ble fulgt opp med en turne.

Hukkelberg er nå tilbake i Norge og forbereder sitt neste album, som etter planene skal verdenslanseres i mars neste år. Som den forrige plata blir den produsert av Kåre Vestrheim. Etter den lange og omfattende lanseringen av «Rykestrasse 68» har hun nå tatt fri resten av året

– Jeg har flyttet til et lite sted på Senja. Bare hav og fjell, jeg hadde behov for det nå. Det er en voldsom forandring fra alle storbyene i USA. Jeg trenger litt ro for å komponere.

Mer fra Dagsavisen