Michael Krohn ser fram til å høre andre synge sangene sine. FOTO: KYRRE LIEN/NTB SCANPIX

Gledelig overrasket

Michael Krohn ble tatt på senga av nyheten om 100 kommende coverversjoner av sangene til Raga Rockers. Men han gleder seg.

– Jeg begynner alltid dagen med kaffe og nyheter på nett. Det bare haglet på med hilsninger etter det, forteller sangeren og låtskriveren i Raga Rockers.

Les også: Massene hyller Raga

 

Mye forskjellig

– Det er OK med litt heder før man dør også. Jeg gleder meg til å høre skiva. Jeg synes dette er gjevt, og moro at det er så forskjellige typer artister som bidrar, sier Michael Krohn.

Torsdag ble det kjent at 100 norske grupper og artister hyller Raga Rockers med hver sin låt i «Sannhet på boks». Et av de mest omfattende plateprosjektene i norsk musikk noensinne. Blant deltakerne er så forskjellige navn som deLillos, Tommy Tee, Skambankt, Haddy N’jie, Racer (DumDum Boys), Jan Eggum, Lasse Marhaug, Elvira Nikolaisen, Biosphere, Valentourettes og Team Me. Alle med hver sin sang fra det omfattende repertoaret til Raga Rockers.

– Jeg synes Raga fortjener sin posisjon. Vi har kanskje ikke vært så flinke musikere som andre, og skivene har kanskje ikke alltid vært så strøkne som de kunne ha vært. Men at en gjeng med surrehuer som oss har klart å holde det gående så lenge er jo en bragd i seg selv, synes Krohn.

Michael Krohn bidro selv med «Misforstått» på hyllest-albumet til Joachim Nielsen for ti år siden.

– Jeg liker å spille coverlåter, og Raga gjorde det mye i gamle dager. Iggy, Bowie og Doors, forteller han.

Ingen nye planer

Etter at nyheten ble kjent onsdag ble billettene til lanseringskonserten på Rockefeller 18. november lagt ut for salg. Michael Krohn er foreløpig usikker på sin egen rolle denne kvelden.

– Jeg har ikke tatt stilling til om jeg kommer til å være med på den konserten. Ikke med opptreden i hvert fall, sier Krohn. Han har heller ingen store planer for framtida til Raga Rockers.

– Live har vi tenkt å spille noen festivaler til sommeren, men tida med turneer er forbi. Når det gjelder Raga har jeg ingen planer om flere album. Det hender jeg lager låter for meg selv i kveldinga på datamaskinen min, men det er mer orkestrerte greier. Som jeg ikke tror har interesse for så mange at det er verdt å sette i gang prosessen med å lage en skive av det, avslutter Michael Krohn.