Nye takter

Motorpsycho slipper «Demon Box»

Motorpsycho spiller hele sitt album «Demon Box» på Slottsfjellfestivalen neste sommer. Albumet kommer også ut i en utvidet boksutgave om to uker.

- Vi gjorde hele «Timothy’s Monster» på Øya i 2010, og «Blissard» på Pstereo i forfjor. Når vi nå skal gi ut «Demon Box» i boks blir det fint å spille den også. Vi skal gjøre vårt beste for å gjenskape følelsen, sier sanger og bassist Bent Sæther i Motorpsycho.

 

Gjennombruddet

«Demon Box» kom ut i 1993, som det andre albumet til Motorpsycho. Den ble deres store gjennombrudd, og er kanskje den plata som regnes som den aller største klassikeren i katalogen deres.

Konserten er foreløpig i planleggingsfasen. Foreløpig er det ikke klart om de tar med seg gjester, som medprodusent Helge «Deathprod» Sten, eller gruppas opprinnelige trommeslager Håkon Gebhardt. Heller ikke om låtene blir spilt i den samme rekkefølgen som på plata.

- Albumet er helt schizofrent, der det går fra folkrock til reggae og metal fem minutter. Det spørs om det blir en logistisk brist i å gjøre det sånn på konsert. Det kan kanskje være mulig å gruppere låtene bedre.

- Vi skal gjenskape den originale ånden. Men det blir nødvendigvis noe annet enn for 21 år siden. Vi er andre menn i dag, sier Bent Sæther.

 

Langt album

Konserten på Slottsfjell er foreløpig den eneste som er satt opp med «Demon Box»:

- Slottsfjell er en fin festival. Vi har alltid hatt fine opplevelser med å spille der. Hvis konserten blir en suksess får vi se, men vi har ikke lagt noen planer for mer enn denne ene. Be there or be square, sier Sæther.

Framføringen «i sin helhet» er i denne sammenhengen den opprinnelige, doble vinylutgaven av «Demon Box». Plateselskapet Voices Of Wonder insisterte på å presentere albumet på én CD. Som ble 71 minutter lang, mens dobbel-LP-en varte i 89 minutter.

I den nye boksen, som kommer på selskapet Rune Grammofon 5. desember, er alle låtene fra vinylutgaven med på to CD-er. I tillegg kommer to CD-er med ekstramateriale, som tidlige versjoner av låtene fra albumet, singler, B-sider, samt konsertopptak fra Blitz og Roskilde. Dessuten en DVD med en lang film fra klubben Vera i Grüningen i Sveits, fra høsten 1993.

 

Mye på programmet

Slottsfjell er åtte måneder inn i framtida, men Motorpsycho har nok å gjøre i mellomtiden. I disse dager sender de ut siste installasjon i sin «Motorpnarkotic Fragments», en serie på fire singler med åtte eksklusive låter, som til slutt kan settes sammen til ei bok. Bare for dem som forhåndsbestilte pakken tidligere i år.

- En kryptisk fanutgivelse som ikke kommer ut på andre måter, forklarer Sæther:

- Dette er mye håndarbeid og «gjør det sjøl», så nå sitter vi og klipper og limer og pakker. Det er god gammeldags punkstemning her.

 

På bestilling

Gruppa er også i ferd med å mikse opptakene fra bestillingsverket «En konsert for folk flest», som ble framført i Nidarosdomen i sommer. Dette blir både plate og film som kommer før påske. Og før dette igjen:

Torsdag spiller Motorpsycho og Ståle Storløkken i flyhallen på Teknisk Museum i Oslo. Enda et nytt bestillingsverk, i forbindelse med museets 100-årsjubileum.

- Det ligger et album i denne musikken også. Vi går i studio på nyåret og spiller det inn, så kommer det ut til høsten, sier Bent Sæther. Da skulle programmet deres være fullt en stund framover.

 

Slottsfjellfestivalen i Tønsberg går av stabelen 16.–18. juli. Foreløpig er det ikke avgjort hvilken dag Motorpsycho spiller. Andre artister som allerede er annonsert er Todd terje, Emilie Nicolas, Team Me, OnklP & De Fjerne slektningene og Seinabo Sey.

Mer fra Dagsavisen