Ille til mote

Hva heter Kanye West nå?

Kanye West har søkt om å få endre navn. Nå vil han hete det mest brukte ordet i Bibelen.

Kan være alvor denne gangen: Det meldes om albumslipp fra denne mannen på fredag. Foto: AP

Vi er vant med mange utspill og rare utsagn fra rappewr og Kanye West. han skal være klar med ny plate i disse dager, selv om den er utsatt igjen og enda et nytt lytteparty for «Donda» finner sted i Chicago denne uken. Så da kommer kanskje platen ut?

Men det er ikke de stadige utsettelsene som har fått oppmerksomhet denne gangen. Nei, nå er det nemlig kjent at Kanye West ikke vil hete Kanye West lenger, melder flere medier som The Guardian. Ifølge papirer levert til en domstol i Los Angeles, søker Kanye Omari West heretter om å bli kalt kun Ye. Klengenavnet har West hatt i årevis, men vil nå altså at det skal bli det offisielle navnet hans også.

Kanyes navn, er gitt ham av moren Donda West, og kan bety noe sånt som « la oss prise Gud» på nigeriansk Igbo. På en hawaiisk dialekt betyr det «fri». Mellomnavnet kan på hebraisk bety noe sånt som «den som snakker for mye» eller «pratsom». Mange kan mene det er treffende nok og at det ikke er noen grunn til å bytte navn.

Dette er ikke første gang Kanye West prøver å endre navn. Allerede i 2008 kunngjorde han på Twitter at navnet skulle endres til Ye.

I et radiointervju samme år forklarte han hvorfor han vil skifte navn.

– Ye er det mest brukte ordet i Bibelen, sa West da.

Ye betyr som kjent «You». På norsk blir det «deg», «dere» eller «du».

– Jeg er deg, jeg er oss, det er oss, sa West videre.

Så får vi håpe at Kanye West, unnskyld Ye, plukker opp en engelsk versjon av Bibelen. For ordet Ye finnes ikke i de andre oversettelsene.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen