Film

Håper på halvparten av Max Manus-salg

Neste uke starter forhåndssalget av billetter til «Kon-Tiki»-filmen som har premiere 24. august.

Det er regissørduoen Espen Sandberg og Joachim Rønning som har regissert «Kon-Tiki», altså de samme som regisserte storsuksessen «Max Manus», som fikk et samlet besøkstall på 1,3 millioner.

- Det er mange som har sagt til meg at fordi vi har samme regissører som Max Manus-filmen så bør vi selge like mange billetter, men det tror jeg er urealistisk, sier produsent Aage Aaberge. Han sier teamet bak filmen er fornøyde hvis de selger kun halvparten så mange billetter som «Max Manus».

- Da vil den uansett være den mest solgte norske filmen i 2012 og det er ingen lav ambisjon, sier han.

Dyrest noensinne

Aaberge uttalte til Dagbladet tidligere i år at «Kon-Tiki» er den dyreste filmen som er spilt inn i Norge med en prislapp på 93 millioner kroner, Filmen har norsk premiere den 24. august, men billettsalget starter altså tre uker tidligere, den 3. august. Filmen skal testes for publikum allerede 18. august under åpningen av filmfestivalen i Haugesund, og den 23. august er det festpremiere med kongeparet blant tilskuerne i Operaen.

Tidligere denne uka ble det kjent at storfilmen om Kon-Tiki-ekspedisjonen også skal vises under filmfestivalen i Toronto, en av verdens største publikumsfestivaler. Visningen i Toronto blir den internasjonale premieren i begynnelsen av september.

Håp for utlandet

- En Special Presentation-visning i Toronto er noe av det beste som kan skje for en stor, norsk film som skal ut på det internasjonale markedet, siden det er en av verdens største filmfestivaler. Det gir filmen mye oppmerksomhet og det å bli tatt ut til filmfestivalen i Toronto er i seg selv et kvalitetsstempel, sier Stine Oppegaard, fagleder for spillefilm utland i Norsk filminstitutt i en pressemelding.

bente.rognan.gravklev
@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen