Kultur

Rått av Girl In Red på Øyafestivalen

En særdeles livlig opptreden gjorde Girl in Red til en av de største stjernene på Øya 2022.

---

6

KONSERT

Girl In Red

Øyafestivalen

---

For fire år siden spilte Marie Ulven ganske ubemerket en av sine første konserter som Girl In Red på den lille Bibliotek-scenen på Øya. For tre år siden var hun tilbake som Det Nye Store, men likevel med en opptreden som bar preg av dette fortsatt var mer nytt enn stort når det kom til å gjøre et gjennomført sceneshow. Både hun og bandet hennes har tatt sjumilssteg siden sist, og presenterer en herlig time med utagerende popmusikk på sitt beste.

I 2022 er Girl In Red en av Norges største internasjonale stjerner i popmusikken. Når hun kommer til Øya har hun vært på festivaler som Lollapalooza, Coachella og Glastonbury. Noen av de største i verden. Nå har hun litt av hvert å bevise for hjemmepublikummet. Merkelig nok er hun plassert på Sirkus, en innelukket teltscene. Hovedscenen hadde ikke vært for stor for Girl In Red i år.

Dagsavisen dekker Øyafestivalen. Les flere saker fra Øya her

Girl In Red kommer på til øredøvende jubel og går rett på sak med «You Stupid Bitch». Flammende pyro går i været etter første låt. Men er det ikke varmt nok som det er? Det er dette sparepenga hennes går til, forteller hun, og avslører allerede at det kommer laser senere.

Marie Ulven har en uhemmet naturlig og befriende ujålete sjargong på scenen. Hun forteller at hun må omstille seg for å snakke med publikum på norsk etter denne tida med «New York, what’s going on?». Hun tar på seg gitaren for å spille «Girls», og fortsetter entusiastisk med «I’ll Call You Mine», en ordentlig vifte-hendene-i-været -sang.

Etter «Body And Mind» setter hun seg bak pianoet for en uhøytidelig versjon av popvidunderet «Hornylovesickmess». Kanskje litt for uhøytidelig i forhold til det sangen fortjener. Men vi får ikke tenkt over dette før hun er videre i «Serotonin», med mer jublende koring fra publikum. For sånn er også popmusikken: Her blir det fest, uansett hvor vanskelig innholdet er.

Jenta i rødt advarer mot at det blir «moshing» før hun går i gang med «Bad Idea», og holder det hun lover: Kaster seg ut i menneskemengden, som heldigvis tar godt imot henne. Stemningen fortsetter å stige med «Dead Girl In The Pool» og «We Fell In Love In October». Sistnevnte presentert ironisk som sangen som gjorde henne til en «one hit wonder». Om ikke alle de andre sangene er kvalifiserte hits skulle de definitivt vært det i en bedre verden.

Nå forteller Marie Ulven oss at hun har fått et varsel på Snapchat om at det på dagen fire år siden første gang hun spilte på Øya, og viser fram bildet som beviser det. Det er flere folk foran scenen hennes nå, for å si det forsiktig.

«Midnight Love» og «Did You Come» begynner å ta hennes tilmålte tid mot slutten, med stadig større entusiame på og foran scenen. Hun tar på seg den røde gitaren, og advarer om dette kommer til å gå så hardt for seg at det kan bli hennes siste konsert på en stund. Her kommer selvfølgelig selveste «I Wanna Be Your Girlfriend», som får hele det store Sirkuset til å gå kollektivt av skaftet.

Og nå kommer noe vi knapt nok har sett siden Moses’ tid: Marie Ulven får den tett befolkede salen til å dele seg i to, så hun kan løpe ned mellom alle menneskene og slå seg fullstendig løs. Hun blir løftet fram igjen på scenen av den store flokken, i god nok behold til å ønske alle velkommen tilbake til Amfiet, hovedscenen, i 2025. Det blir gøy.Mer fra Dagsavisen