Kultur

Grown up: Emilie Nicolas tilbake der det begynte

Emilie Nicolas fikk et tidlig gjennombrudd med sin konsert på Øya i 2014. I 2022 er hun tilbake for å vise at hun er kommer langt og godt videre etterpå.

---

5

KONSERT

Emilie Nicolas

Øyafestivalen, Sirkus

---

Emilie Nicolas har en frikveld fra Karpes «Spektrum X10»-kvelder, der hun for tida har en sentral gjesterolle som sanger. På egen hånd er hun stor nok til å være sentral på Øya-programmet også. Hun gjentar «Grown Up» fra den første konserten for åtte år siden, og vi hører hvor mye hun har vokst som artist siden den gangen. I mellomtiden har sanger som «Oh Love» (tidlig i settet onsdag) og «Feel Fine» (sent) kommet til, og gjort henne i stand til toppe stramt regisserte festivalopptredener.

Emilie Nicolas er denne gangen tilbake på Sirkus-scenen, der hun startet så sensasjonelt i 2014. I mellomtiden har hun vært på hovedscenen også. Hun er et mye større navn nå enn begge de forrige gangene, men foretrekker kanskje en delvis innelukket klubbscene, med musikk som passer til dette formatet.

Dagsavisen dekker Øyafestivalen. Les flere saker fra Øya her

Så mye folk er det på Øya for tida at det tar lengre tid enn planlagt å komme seg gjennom hordene som har vært på Arif-konsert, og fram til Sirkus. Derfor er det ikke sikkert at «Tsunami» er første sang, men stemningen har i alle fall satt seg tidlig. Hun har med seg fem musikere, tre på synth, to på perkusjon, som forsterker den intense følelsen i sangene.

Sirkus er et relativt trangt område, der mange tilskuere kommer langt fra scenen, men Emilie Nicolas fyller omgivelsene med sin store stemme, og får god kontakt med de fleste. Dette er uansett ikke sanger som inviterer til rungende allsang, men jeg ser på mange rundt meg at dette er tekster de har fått et sterkt forhold til, der måten de synger med på er mer andektig enn jublende feststemt. Noen av dem som står rundt meg holder på å dåne når hun begynner på «Higher Love». Uansett er det de færreste forunt å kunne synge med når stemmen til Nicolas når nye høyder, og setter alle som hører etter inn i en euforisk tilstand.

Emilie Nicolas på Øya

– Skal vi danse litt, spør sangeren mot slutten. Nå kommer «Who’s Gonna Love You», Isah melder seg på for en gjesteopptreden, også han med fri fra Karpe for en kveld. Nå er det fest i Sirkus. Emilie Nicolas kan ta sjansen på å avslutte kvelden med den helt nye sangen «Easy». Alltid et dristig trekk, men hun slipper unna med det, og etterlater det store publikummet med en følelse av at her er det gode tider i vente framover også.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: