Kultur

Magne Furuholmen ut mot Trumps bruk av a-has låt

A-ha-medlem Magne Furuholmen reagerer på at USAs president Donald Trump har brukt elementer fra den ikoniske «Take on Me»-videoen i en valgkampvideo.

Hamar  20180814.
Magne Furuholmen.
a-ha holder konsert på Stortorget i Hamar sentrum tirsdag kveld.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Man skriver låter som ungdommer og man skriver muligens ikke for en spesifikk gruppe, men for alle. Men så skjer ting som dette, sier en oppgitt Furuholmen til Rolling Stone.

Trump la ut den animerte videoen på Twitter mandag, uten at presidentens valgkampstab orienterte a-ha, ifølge Furuholmen. Som følge av tidsforskjellen mellom USA og Norge, fant gitaristen ut av saken da klippet allerede hadde gått viralt.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Vi ønsket ikke at vår musikk skulle brukes i en splittende valgkamp. Vi hadde foretrukket at den ikke ble brukt slik, sier han.

– Vi er nordmenn, men har venner over hele verden og er opptatt av hvordan det går med verden. På mange måter blør våre hjerter for det amerikanske landet vi hadde tro på da vi vokste opp, sier Furuholmen.

På spørsmål fra VG om at det kan virke som om Trump liker a-ha, svarer artisten at «selv en blind gris kan finne trøffel».