Kultur

Tror «Blå» vil gjøre Lunde til et større navn

Maja Lundes andre klimaroman «Blå», er allerede forhåndssolgt til flere land.

Av Ida Madsen Hestman

– Vi tror at «Blå» vil gjøre Maja Lunde til et enda større navn på den internasjonale litteraturscenen.
Det sier salgsagent Annette Orre i Oslo Literary Agency, som blant annet representerer Aschehoug. Romanen ble lansert forrige fredag.

Les også: Med vind i seilene

Maja Lundes andre voksenroman «Blå» etter suksessen «Bienes historie», og bok nummer to i det som er planlagt å være en klima-kvintett, har allerede blitt forhåndssolgt til åtte land, på bokmessa i Frankfurt.
–Forrige uke tegnet vi blant annet kontrakt med Brasil. Et par andre land har varslet at de er interessert. Det er så fersk info som du kan få, sier Orre i Oslo Literary Agency.

Naturens sårbarhet

«Blå» kommer ut to år etter Lundes voksenromandebut, «Bienes historie». «Blå» handler på lik linje med eneren, om menneskenes og naturens sårbarhet. Denne gangen står kampen om det mest livsnødvendige som finnes: vann. Romanen utspiller seg i samme univers som «Bienes historie», og er på lik linje med første bok, delt i to; med handlinger som utspiller seg i nåtid, og i fremtiden. Mens fremtiden i «Bienes historie» er lagt til Kina, er den i «Blå» lagt til Frankrike, og er mer orientert rundt Europa.

Internasjonal suksess

«Bienes historie» er hittil solgt til mer enn 40 land, oversatt til 30 språk, og den har ligget på bestselgerlistene i et av verdens største og viktigste bokmarkeder, Tyskland, siden den uka den kom ut. I 14 av i alt 30 uker, har den ligget som nummer én. Denne uka er den nummer fire. I forrige måned ble «Bienes historie» sluppet på det engelskspråklige markedet, som en av hovedsatsingene til det amerikanske forlaget Simon & Schuster.

Mer fra Dagsavisen