Kultur

Øyafestivalen: Har ansvar for å ikke skape frykt

Norges største musikkfestival samarbeider tett med politiet om sikkerheten og er opptatt av å ikke spre unødvendig frykt blant publikum.

– Vi ber vårt publikum forholde seg til de råd som blir gitt av politiet, og vi har et felles ansvar for å ikke skape unødvendig stor frykt, sier PR-sjef for Øyafestivalen, Jonas Prangrød.

Han forsikrer om at sikkerheten er godt ivaretatt på under musikkfestivalen, som i år går av stabelen i Tøyenparken i Oslo 8.–12. august.

– Vi har en meget erfaren sikkerhetsavdeling, som er blant landets beste på planlegging og gjennomføring av sikkerhet under konsertarrangementer. Vår sikkerhetsavdeling leder sikkerhetsarbeidet og samarbeider godt med politi og profesjonelle leverandører, forklarer Prangrød til NTB.

Han understreker at arrangøren sammen med politiet har ansvaret for sikkerheten. Det er politi til stede under hele Øyafestivalen.

– Det er politiet sitt ansvar å forebygge og håndtere alvorlige hendelser i Norge. Derfor har vi en tett dialog med politiet og retter oss etter de anbefalingene de gir. Vi planlegger for sikkerheten på festivalområdet i hele perioden vi er leietakere på stedet, sier Prangrød.

Minst 22 mennesker ble drept da det politiet mener var en selvmordsbomber angrep en konsert i Manchester mandag kveld. (NTB)