Kultur

Romantikk, takk!

Kulturhotell, seilskip, knøttehytte eller Hilton. Her får du reiseekspertenes heteste tips til en romantisk ferie. Flere hoteller tilbyr dessuten nå «Fifty shades of Grey»-pakker – for å piske opp stemningen.

En superromantisk ferie! Hvem ønsker seg vel ikke det. De perfekte øyeblikkene, når du kan leve ut den nye forelskelsen, eller kanskje gjenoppdage den gamle. Planlegger du en romantisk ferie, kan det også lønne seg å slå til denne valentinshelgen – det er nemlig veldig mange fly- og reiseselskaper som legger ut gode to for én-tilbud akkurat nå. Og det jo gjerne litt mer romantisk å reise sørover når det blir enda litt varmere i luften, enn nå i februar.

Overraskelsestur

– Vi får en del henvendelser fra folk som ønsker å gi en overraskelsesreise i valentingave. Fortrinnsvis litt kortere turer til en romantisk storby. Og da er det gjerne klassikerne som gjelder, som Paris og Roma. Man drar liksom ikke til Brussel – selv om den byen kan være minst like romantisk, sier Ellen Wolff Andresen, som er markeds- og administrasjonssjef i reisebyråkjeden Ticket.

Hun peker også på at noe av det viktigste uansett, er å reise et sted som du tror kjæresten kunne ha lyst til å dra.

– Det er ikke denne reisen du kombinerer med en fotballtur, for å si det sånn, ler hun.

Ifølge en ny undersøkelse utført av Ving, reiser sju av ti helst på storbytur med kjæresten.

Bare for voksne

Andre slår til med en lengre tur. Også charterindustrien har gjort sitt for å legge til rette for romantikk, ved å innføre egne voksenhotell, der du kan pleie kjærligheten og roen uten forstyrrende ungeskrål, og lister over håndplukkede, romantiske hoteller.

Det finnes også egne nettsider for spesielt romantiske overnattingssteder, der du finner et bredt utvalg, for eksempel hos www.mrandmrssmith.com eller www.roomforromance.com. Den norske hotellene i sammenslutningen De Historiske er også blant de mest romantiske i Norge.

Bondagepakker

Føler du at elskovslivet trenger en ekstra piff, kan du også få det. I kjølvannet av den erotiske romanen «Fifty Shades of Grey», som hadde premiere i filmform på norske kinoerdenne uken, har det også dukket opp en rekke frekke pakketilbud på hoteller verden over. Blant annet kan du leve ut din indre Anastasia Steele eller Christian Grey på The Heathman Hotel i Portland eller Edgewater Hotel i Seattle, der romanfigurene stadig møttes.
Eller gå for en eksperimentell weekend på et av Kimpton-hotellene Eventi eller Ink48, som begge tilbyr en erotisk bondagepakke med blant annet pisk, spankingpulver og slips, samt en egen elskovsmeny og billetter til Museum of Sex.

Champagnebad

Eller du kan bestille den svarte, lille «50 shades of a woman … come again»-boksen på en av Personality Hotels filialer i USA, full av hemmelige sexleketøy.
Eller hva med piffpakken til boutiquehotellet Nira Caledonien i Edinburgh, som blant annet inkluderer myke, fluffy håndjern, masker, øyebind, kremer og kilefjær? Med 24 timers romservice og tilbud om intimmassasje på rommet betyr det at dere ikke trenger å gå ut av sengen engang. Om ikke dere vil bade i champagne, da. Til den nette sum av 23.000 kroner.
Men da er det kanskje mer sexy å ta en romantisk tur til Maldivene i stedet.

Mer fra Dagsavisen