Kultur

Slem moro

Det er gøy å være ond i actionspillet Overlord.

SPILL
Overlord
Plattform: PC, Xbox 360
Sjanger: Action/taktisk
Alder: 16+

Karakter: 5

Å være en elsket helt er selvsagt moro, men noen ganger kan det være artigere å være bad guy. I Overlord spiller du skurken over alle skurker, en ond herre med ambisjoner om verdensherredømme. Til å hjelpe deg har du en hær med Gremlins-aktige smådjevler.

Overlord kombinerer tredjepersons actioneventyr med sanntidsstrategispill. Du kontrollerer både figuren din og undersåttene hans samtidig. I starten får du kun styre fem undersåtter, men etter hvert kan du kontrollere en hel liten hær av smådjevler.

Undersåttene brukes til å drepe og ødelegge alt som kommer i deres vei, omtrent som en gigantisk gresshoppesverm. Underveis får du fire typer undersåtter, hver med sine unike egenskaper. Blå undersåtter kan gjenopplive falne kamerater og svømme over elver og vann. Røde kan kaste flammeballer og fjerne brennende hindre.

Kontrollsystemet fungerer vanligvis greit – uansett plattform – men kompliserte operasjoner kan til tider være litt vanskelige å gjennomføre uten at det blir litt rot. Dette kan nok frustrere. Men ikke i så stor grad at spillet slutter å underholde.

På tross av fokuset på å være slem, er Overlord et usedvanlig sjarmerende spill. De kaotiske hjelperne dine tilfører en god porsjon humor, og historien er velskrevet og morsom. Konklusjonen er et friskt spill litt utenom det vanlige.

Mer fra Dagsavisen