Pellegrino med hattrick da Kristiansund slo Viking

Drammenser Amahl Pellegrino ble kampens store spiller med tre scoringer da Kristiansund slo Viking 4-2 i Eliteserien i fotball søndag.

Med seieren klatret Kristiansund opp på sjetteplass på tabellen. Viking har to poeng mer på femteplass.

Viking satte som forvententet preg på søndagens kamp allerede fra start. Men det var Kristiansund, som har tatt 22 av 36 mulige poeng på hjemmebane denne sesongen, som sørget for kampens første målsjanser.

Utteling ble det likevel ikke, selv om Flamur Kastrati var nær mål et par ganger. Viking var også farlig frampå, men Zymer Bytyqis skudd fra 16 metertraff tverrliggeren.

Rett før pause serverte Amahl Pellegrino en scoring fra øverste hylle etter en målgivende pasning fra Torgil Gjertsen. Fra 16-meteren sendte han ballen i mål og hjemmelaget i ledelsen 1-0.

– Det var godt spill av gutta, jeg har ikke en vanskelig jobb, akkurat. Jeg synes det har vært en veldig rotete kamp, vi må steppe opp og ta vare på sjansene våre, sa Pellegrino til Eurosport etter første omgang.

Drammenseren gikk fra Godset til Kristiansund i august i år.

Hattrick for Pellegrino

I andre omgang tok det ikke lang tid før Viking slo tilbake. Fredrik Torsteinbø hamret ballen i mål med venstrefoten og utlignet tidlig til 1-1 for gjestene.

Så gjorde imidlertid den tidligere Godset-spilleren sitt andre for dagen. Spissen satte 2-1 i høyre hjørne og førte hjemmelaget tilbake i ledelsen. Og han var ikke ferdig med det.

Like etter plasserte spissen ballen lekkert bak Viking-keeper Amund Wichne og gjorde hattrick for dagen. Pellegrino gjorde med det sitt tiende mål for Kristiansund etter overgangen fra Strømsgodset.

Dermed måtte Viking jakte en redusering. Den kom ved Rolf Daniel Vikstøl 18 minutter før full tid. Flere mål til gjestene ble det imidlertid ikke.

På overtid økte i stedet Kristiansund ledelsen da innbytter Sondre Sørli satte inn 4-2.

Viking møter Lilestrøm i neste runde, mens Kristiansund skal ut i lokaloppgjør mot Molde.