Drammen

– Det blir litt sånn eksklusivt

Medarrangør for Plenen, Thomas Innstø, tror årets alternative festival-løsning blir både intim og eksklusiv. Til vanlig skeier han forøvrig ut med å kjøpe kjøkkenutstyr.

Hvem: Thomas Innstø (41).

Hva: Medeier i Frukt & Grønt.

Hvorfor: Medarrangør for Plenen.

Elvefestivalen ble jo avlyst på grunn av korona-restriksjoner. Hvordan har prosessen vært med å få til å arrangere Plenen i år?

– Vi bestemte oss tidlig for at Plenen skulle gjennomføres uansett, men det var usikkert i lang tid. Først tenkte vi at vi kunne gjøre det på samme måte som før, bare med god avstand mellom folk og begrenset kapasitet. Men så ble jo smittevernreglene skjerpet, og da måtte vi tenke alternativt. Da valgte vi å løse det på den måten at vi flytter selve konsertene inn på Frukt & Grønt, i tråd med smittevernreglene, og så setter vi opp uteservering på «Plenen». Den åpnet forøvrig på tirsdag.

Les også: Plenen videreføres som sommerfestival

Hvorfor Frukt & Grønt?

– Det holder stengt i sommer, så det passet bra sånn sett. Og så blir det jo veldig intime konserter. Det blir så klart annerledes enn det pleier, men det tror- og forventer vi at folk har forståelse for. Vi åpnet uteservering på torget i går – der som Plenen vanligvis arrangeres, så vi håper vi får med oss den gode stemningen likevel.

Hvordan kommer festivalen til å bli?

– Plen-arrangementet er vanligvis åpent i to-tre dager, men nå vil den holde på over resten av sommeren. Så det blir en lang «session», som gjør at flere kan benytte seg av tilbudet. Det kan bli en trivelig by-sommer, det altså. Vi kommer til å kjøre to konserter på én kveld, og vi selger 35 billetter per konsert. Det er den kapasiteten vi kan ha for å arrangere i tråd med smittevernreglene, men på den annen side blir det jo ekstremt intimt. Det kommer jo noen ganske store artister, og jeg tror ikke de har gjort såpass intime konserter før. Så det er jo litt morsomt oppi det hele, samtidig som det blir litt sånn eksklusivt.

Les også: Reisebyråene merker økt pågang

Når starter konsertene og når kommer billettene for salg?

– Det starter den 8. august, og billettene er lagt ut for salg. Det kommer forresten til å åpnes for at folk kan forhåndsbestille enkel bespisning, og så kommer konserten etterpå. Så vi prøver å lage en helaften ut av det.

Hvordan var det å skaffe artister?

– Nja, nå som restriksjonene er løsnet opp litt, har det blitt en masse artister som plutselig er tilgjengelige, og mange har sett etter alternative scener. Det er artister som man nå får på en liten scene, som kanskje ikke ville spilt på en så liten scene til vanlig. Så det har gått greit med bookingen, ja. Og, i tillegg til konsertene som er lagt ut nå, skal vi ha en sånn Nysodd-kveld for unge og uetablerte artister, som vi pleier. Så vi oppfordrer de unge og uetablerte til å sende oss en demo, og så blir det valgt ut et knippe artister som får spille den 22. august.

Les også: Nå kan idretten søke om flere Raja-millioner

Har dere fått noen tilbakemeldinger på den alternative løsningen?

– Ja, vi har fått super respons på at Plenen er oppe og går, mest på sosiale medier. Nå har vi jo lagt ut noen av konsertene, så responsen på det vil vise seg i løpet av de neste dagene.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Nå står jeg ved bokhylla og kikker. Hmm. Det var et godt spørsmål. Nei, det må bli en kokebok med meksikanske oppskrifter. Det er nok boka jeg har brukt mest.

Les også: Nav-ansatt: – Jeg ønsker at ME-syke skal få raskere og bedre informasjon

Hva gjør deg lykkelig?

– Enten å være sammen med barna, eller å stå på snowboard.

Hvem var din barndomshelt?

– Skal jeg være ærlig eller skal jeg svare riktig?

Ærlig?

– Sa journalisten, hehe. Elvis, Kurt Cobain, John Lennon – i den rekkefølgen. Det var det ærlige. Sunne forbilder, altså.

Men flinke musikere, da!

– Ja, det skal de ha.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Er det da man kjøper kjøkkenutstyr? Man skeier jo ut når man kjøper ikke-planlagt kjøkkenutstyr? Som når man kjøper en miksmaster på impuls.

Les også: Flere universiteter melder om økt eksamensfusk

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er litt for dårlig til å holde kontakt med gamle venner.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

– Jeg går ikke i demonstrasjonstog.

Les også: Tove tar oss med inn i Slottets innerste kamre

Er det noe du angrer på?

– Ingenting viktig. Jeg angrer på kjøkkenutstyret jeg kjøpte sist – det var en smoothie-maker. Skulle heller ha kjøpt en stavmikser.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

Kaffetrakteren. Nei da. Heisreparatøren, for da kan han fikse heisen. Da hadde vi løst det – jeg er en løsningsorientert type.