Plenen videreføres som sommerfestival

Selv om Elvefestivalen er skrinlagt, gjennomføres musikkfestivalen Plenen. Festivalen flyttes til restauranten Frukt & Grønt, og blir en eksklusiv festival for de få som klarer å sikre seg billetter. Sjekk programmet her.

Vanligvis arrangeres musikkfestivalen Plenen som en del av Elvefestivalen, men i år har Elvefestivalen blitt avlyst grunnet koronarestriksjoner. De spiller også inn for Plenen, men etter å ha tatt sine forholdsregler klarer arrangøren likevel å gjennomføre den tredje festivalen på rad.

– I år vil musikkfestivalen Plenen arrangeres med litt annerledes rammer enn tidligere. Festivalen går fra å være helgefestival til sommerfestival. På grunn av omstendighetene tillater man ikke større arrangementer i byen, men da er det desto bedre trøst at man istedenfor én stor festival én helg, nå gir publikum store musikkopplevelser hele sommeren, skriver arrangøren i en pressemelding.

Les også: – Hvis du er flink nok, så er du god nok

Eksklusiv festival med plass til 35

For å kunne gjennomføre trygge kulturarrangementer i tråd med gjeldende smittevernråd, flyttes kulturprogrammet i år innendørs til restauranten Frukt & Grønt like ved torget. Samtidig flytter Frukt & Grønt utendørs og lager uteservering på Strømsø Torg.

– Med kun 35 sitteplasser på Frukt & Grønt vil de heldige publikummerne som rekker å sikre seg billetter være garantert en eksklusiv og uforglemmelig konsertopplevelse, tett på artisten, opplyser arrangøren.

Festivalsommeren starter 8. august, med selveste Jørn Hoel. Deretter blir det Shikoswe/Frøkedal torsdag 13. august, Minor Majority 15. august, mens Nils Petter Molvær opptrer 19. august. Nysådd avslutter festivalen lørdag 22. august.

– Det har vært et uttalt mål at Plenen også skal være en viktig visningsarena der lokale talenter kan få mulighet til å spille foran et større publikum. I 2019 startet derfor Plenen, i samarbeid med ØKS, opp Nysådd, som gir unge talenter mellom 15-25 år muligheten til å opptre på festivalen. Søknadsfristen for å delta på årets festival er 1. august, opplyser Frukt & Grønt, som arrangerer i samarbeid med Romfarer United og Byen Vår Drammen.

Les også: Tove tar oss med inn i Slottets innerste kamre