Nyheter

45 i karantene ved Drammen sykehus etter koronasmitte

Etter at det ble påvist koronavirus hos en pasient ved kirurgisk avdeling på Drammen sykehus, er nå 45 personer satt i karantene.

Torsdag ble en pasient ved kirurgisk avdeling bekreftet smittet av koronaviruset.

– Dette har resultert i at 43 ansatte og to pasienter er satt i karantene. Antallet ansatte som er satt i karantene er høy, fordi det er brukt føre var-prinsippet, opplyser fagdirektør Ulrich Spreng i Vestre Viken HF i en pressemelding fredag ettermiddag.

Smittesporingsarbeidet er i gang og man har gode indikasjoner på smitteveien for pasienten, opplyser han. Med så mange ansatte i karantene får dette imidlertid konsekvenser for driften ved Drammen sykehus.

Planlagte kirurgiske operasjoner som kan utsettes vil bli utsatt i begynnelsen av uken som kommer. Pasienter som har en avtale som blir berørt vil bli kontaktet av sykehuset, akuttfunksjoner opprettholdes som normalt, og det blir innført besøksforbud på kirurgisk avdeling inntil videre.

Alle ansatte og pasienter på den aktuelle sengeposten blir testet for koronavirus.

– Drammen sykehus har vært i gul beredskap siden 11. januar og forblir i gul beredskap inntil videre, sier Spreng.

Den siste måneden har det også vært et koronautbrudd ved ortopedisk sengepost. 24 pasienter har trolig blitt smittet mens de har vært innlagt på sykehuset. Dette utbruddet anses nå som å være under kontroll og ortopedisk drift planlegges som normal fra neste uke.

Les også: Fremdeles høyt smittetrykk – 12 drammensere smittet av korona siste døgn

Mer fra Dagsavisen