Nyheter

Snakket ut med Kiwi – fortsetter som butikksjef

Butikksjef Inge Holtlien ville si opp jobben fordi Kiwi stilte krav som han mente gikk negativt ut over butikkens samfunnsengasjement og kundeservice. Onsdag ble det klart at han likevel fortsetter.

Dagen etter at Dagsavisen Fremtiden skrev at Inge Holtlien går av som butikksjef for Kiwi Mjøndalen, etter uenigheter med Kiwi sentralt om hvordan butikken skal driftes, blir det bestemt at han fortsetter i jobben.

Dette ble klart under et møte mellom Kiwi-ledelsen og familien Holtlien onsdag, som har drevet butikken i over 30 år.

– I dag har de involverte møttes og fått snakket ut. Det har vært et godt møte, og vi ønsker å se framover. Vi har i dag blitt enige om at Vidar Holtlien fortsetter som franchisetaker på KIWI Mjøndalen og sønnen Inge vil fortsatt være en del av butikken, sier pressesjef Kristine Aakvaag Arvin.

Les også: Slutter som butikksjef etter Kiwi-krav – gir for mye til lokalsamfunnet

Oppfordringer om boikott

Ingen var forberedt på det enorme engasjementet saken ville skape. Etter Dagsavisen Fremtidens sak ble publisert flommet sosiale medier over av støttemeldinger til butikksjefen, og oppfordringer om å boikotte Kiwi.

Til Dagsavisen Fremtiden sa butikksjefen tirsdag at han ikke ønsket å være i jobben lenger, fordi Kiwi hadde stilt krav som han mente gikk negativt ut over butikkens samfunnsengasjement og kundeservice.

Nå har butikksjefen likevel valgt å fortsette i jobben. Dagsavisen Fremtiden har onsdag forsøkt å få kontakt med Inge Holtlien, for å få svar på hvorfor han likevel velger å fortsette i jobben, men uten hell.

Les også: Kommunen vil dele barnevernet i to i prøveprosjekt: – For viktig til å eksperimentere med

Tyst om spons var diskutert 

Dagsavisen Fremtiden har spurt Kiwi sentralt om antall ansatte, mengden spons til lokalsamfunnet og hjemkjøring av varer har vært et tema på møter med Inge eller Vidar Holtlien. Dette ønsker de ikke å svare på.

– Vi kan ikke gå inn på hva som er temaet i interne møter, sier Aakvaag Arvin.

De ønsker heller ikke svare på om Inge Holtlien har misforstått hvilke forventninger Kiwi sentralt satt til måten butikken drives på.

Vi har også stilt Kiwi sentralt spørsmål om mengden sponsing av lokale tiltak må ned. Her svarer Kiwi sentralt at det er franchisetaker som avgjør omfanget av støtte til lokale lag og foreninger.

– Må det ned ved et kjøp av butikken?

– Det er ikke en aktuell problemstilling ettersom det er bestemt at nåværende eier skal fortsette å eie butikken.

Les også: Tenåringsmamma angrepet av nistepakke

– Kan ikke gå inn på alle detaljene

Kiwi mener det er flere sider av denne saken, som ikke er fremme i lyset.

– Denne kjedelige saken har vært skjevt fremstilt i media. Som i de fleste andre mediesaker har også denne saken ulike sider, og vi ber om forståelse for at vi dessverre ikke kan gå inn på alle detaljene av ulike hensyn, skriver de i en pressemelding.

I et møte med Dagsavisen Fremtiden etter publisering tirsdag kveld, fremholder butikksjef Inge Holtlien og franschisetaker Vidar Holtlien på sin side at det ikke forekommer feil i Dagsavisen Fremtidens fremstilling av saken. Før saken har Inge Holtlien fått opplest saken i sin helhet.

– Vi understreker at bakgrunnen for dialogen om mulig eierskifte ikke har hatt sammenheng med støtten til lokalt idretts- og kulturliv. Kiwi skal selvsagt fortsatt støtte lokalsamfunnet i Mjøndalen, sier Aakvaag Arvin.

Vidar Holtlien sier onsdag til Dagsavisen Fremtiden at de har blitt enige om å ikke komme med ytterligere kommentarer, men har til Dagsavisen Fremtiden og Eikerbladet avvist at dette har noe med generasjonsskiftet å gjøre.

Mer fra Dagsavisen