Nyheter

Trekker seg som kommunalsjef etter varsler

– Det har vært en svært krevende tid, sier Anne Gjemmestad Nilsen, kommunalsjef for barnehage.

Anne Gjemmestad Nilsen slutter i stillingen som kommunalsjef for barnehage etter eget ønske. Det melder Drammen kommune tirsdag formiddag.

I pressemeldingen sier Gjemmestad Nilsen at oppsigelsen skyldes interne personalkonflikter, som blant annet har resultert i varsler mot henne.

– Det har vært en svært krevende tid siden vi etablerte den nye kommunen. Vi har ikke fått til et godt nok samarbeid mellom alle i kommunalsjefens ledergruppe, og det har også kommet varsler mot meg.

Les også: Bekymret for fryktkultur i kommunen: – Ansatte sier at hvis de skal møte oss må det være hemmelig

Ingen brudd på arbeidsmiljøloven

Varslene er undersøkt av en ekstern aktør. Ifølge kommunen har den eksterne aktøren ikke funnet forhold som tilsier brudd på arbeidsmiljøloven, men undersøkelsen konkluderer samtidig med reelle arbeidsmiljømessige utfordringer i sektoren.

– Konklusjonene i undersøkelsen kommer ikke som noen overraskelse på meg, men bekrefter bare den krevende situasjonen vi står oppe i. Derfor mener jeg det er bedre om noen andre får oppgaven med å bygge den nye kulturen og utvikle barnehagene i Drammen kommune videre, sier Anne Gjemmestad Nilsen.

Les også: Får 30.000 mindre per barn etter sammenslåinga: – Resultatet kan bli nedleggelser

– Respekt for avgjørelsen hennes

Rådmann Elisabeth Enger har akseptert Gjemmestad Nilsens ønske om å forlate stillingen, men beklager at det skjer. Enger understreker at hun er veldig godt fornøyd med jobben Gjemmestad Nilsen har gjort som kommunalsjef for barnehagene siden etableringen av Drammen kommune ved årsskiftet.

– Jeg skulle svært gjerne hatt med meg Anne videre i det viktige arbeidet med å utvikle både barnehagene og Drammen kommune som helhet i årene som kommer. Men jeg har respekt for hennes avgjørelse om å fratre stillingen, sier Enger.

Anne Gjemmestad Nilsen vil få andre oppgaver i Drammen kommune, men det er foreløpig ikke avklart hvilke oppgaver dette blir.

I første omgang tar Thomas Larsen Sola, kommunalsjef for skole, over ansvaret for barnehagene.

Les også: Vil fjerne fire direktørstillinger – alle kvinnene omdisponeres

Les også: Elvelangs: Tenåringsmamma angrepet av nistepakke

Mer fra Dagsavisen