Nyheter

Mjøndalens sluttspurt holdt akkurat ikke

Bodø/Glimt gjorde som de stort sett har gjort i alle kamper til nå. De kjørte over Mjøndalen, før kampen plutselig skiftet karakter. To reduseringer og et tverrliggertreff var likevel ikke nok til å få med seg noe fra kampen for Vegard Hansens menn.

Onsdagens 2-1-seier over Kristiansund gjorde at Bodø/Glimt ble historiske med åtte strake seiere fra starten av sesongen i Eliteserien, mer enn noe annet lag før dem. Philip Zinckernagel, Victor Boniface og Jens Petter Hauge sørget for at seiersrekken fortsatte for de gulkledde på besøk i Drammen.

Kjetil Knutsens menn trykket på fra start og fant nettmaskene etter 23 minutter fra en dødelig kontring som endte med scoring fra Zinckernagel. Boniface var kald foran Sosha Makani og satte inn tomålsscoringen like før pause.

Makani vartet opp med strafferedning noen minutter inn i andre omgang, men 3-0-målet kom likevel etter en ny Glimt-kontring, som Hauge lobbet i mål. Tonny Brochmann utlignet for hjemmelaget med en kanonkule ett minutt senere, og Vetle Dragsnes satte inn 2-3-målet like før slutt. Mjøndalen kjempet tappert, men Glimt tok alle poengene lørdag.

– Det er en kamp med blandede følelser, der vi svinger mye. Fra det veldig dårlige, til veldig bra. Jeg er fornøyd med at vi ikke gir opp, men samtidig er det skuffende at vi ikke får med oss noe. Vi har ikke hatt mye flyt med oss i det siste, sier en slukøret Vegard Hansen til Eurosport.

Les også: Mener Strømsgodset vant fullt fortjent

Målrikt

Mjøndalen åpnet offensivt og burde ledet etter ni minutter. Lars Olden Larsen la et nydelig innlegg inn til Håvard Brustad som smalt ballen i nettveggen

Glimt vartet opp med en fantastisk kontring etter 23 minutter. Boniface spilte igjennom Fredrik Bjørkan som la inn til en iskald Zinckernagel. 19-åringen satte ballen mellom beina til Makani og sendte serielederne i føringen.

Shuaibu Ibrahim fikk muligheten til å utligne like etterpå, men avslutningsferdighetene var ikke på topp for 23-åringen.

36 minutter ut i kampen burde Boniface gitt bortelaget 2-0-ledelse, men spissen fikk ikke lobbet ballen over Makani i Mjøndalen-buret.

Fire minutter senere fikk Boniface en ny sjanse foran keeperen. Denne gangen gjorde han ingen feil. Zinckernagel snappet opp ballen fra Olden Larsen før han sendte den videre til Boniface, som gjorde resten. 2-0 til Glimt.

Les også: Mjøndalen-treneren vekket av fyrverkeri før lokalderby

Ny strafferedning

Jens Petter Hauge var på et glimrende løp inn i boksen til Mjøndalen sju minutter ut i andre omgang. Markus Nakkim la Hauge i bakken og gjorde ting verre for hjemmelaget da Tom Harald Hagen pekte på straffemerket. Makani reddet sin andre straffe på rad og hindret Zinckernagel og gjestene i å punktere kampen.

Det tok likevel ikke mer enn fem minutter før Hauge var på et nytt løp mot Makani etter en pasning fra Boniface og lobbet ballen elegant i mål.

Kaptein Toni Brochmann mistet ikke motet etter å havne under med tre mål og klinket inn 1-3-reduseringen fra utenfor 16-meteren like etterpå. Ti minutter før slutt lå ballen i nettet for hjemmelaget, men målet ble avvinket for offside.

De brunkledde presset på i sluttminuttene og fikk uttelling med mål fra Vetle Dragsnes i det 83. minutt, men rakk ikke å score utligningsmålet.

Mjøndalen har ikke slått Bodø/Glimt siden 1977 og måtte igjen gå av banen uten seier.

Vegard Hansens menn ligger da på en foreløpig tiendeplass i serien med åtte poeng, mens Glimt topper tabellen med 27 poeng.

– På forhånd hadde vi bestemt oss for å prøve å demme opp for deres gode spill mot etablert angrep, og det er noe vi forsåvidt klarte greit. Men jeg hadde ikke sett for meg at vi skulle slippe inn tre mål på kontringer. Vi sa i pausen at hvis vi fikk et mål kunne kampen skifte karakter, og det gjorde den, sier Vegard Hansen til Eurosport.

Les også: NFF krever forklaring av Godset etter smittevernbrudd

Kampfakta:

Mjøndalen – Bodø/Glimt 2-3 (0-2)

200 tilskuere.

Mål: 0-1 Philip Zinckernagel (24), 0-2 Victor Boniface (41), 0-3 Jens Petter Hauge (57), 1-3 Tonny Brochmann (58), 2-3 Vetle Dragsnes (83).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Alexander Betten Hansen, Mjøndalen, Marius Høibråten, Jens Petter Hauge, Joshua Smits, Bodø/Glimt.

Lagene:

Mjøndalen (5-3-2): Sosha Makani – Alexander Betten Hansen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Quint Jansen (Joackim Olsen Solberg fra 68.), Vetle Dragsnes – Lars Olden Larsen (Martin Rønning Ovenstad fra 72.), Dagur Dan Thórhallsson (Frank Bamenye Bizoza fra 72.), Tonny Brochmann (Sondre Liseth fra 68.) – Fredrik Brustad, Shuaibu Lalle Ibrahim (Andreas Hellum fra 80.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Joshua Smits – Alfons Sampsted, Marius Høibråten, Marius Lode, Fredrik Bjørkan – Sondre Brunstad Fet (Sammy Skytte fra 46.), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Philip Zinckernagel (Ola Solbakken fra 87.), Victor Boniface (Ole Amund Sveen fra 74.), Jens Petter Hauge.