Nyheter

Norsk toppfotball seks av sju dager i uka i sommeren

Kampoppsettet for resten av Eliteserien i fotball og hele 1. divisjon for menn er klart. Oppsettet viser at det mye fotball i sommer, og at sesongens første Ælv Classico kommer i runde åtte.

Tirsdag ble alle kampene i herrenes to øverste divisjon offentliggjort. Kamptidspunktet for de sju første rundene i Eliteseriene og de tolv første i 1. divisjon er nå spikret.

– Det blir norsk fotball på skjerm seks av sju dager i uka denne sommeren, så nå ligger alt til rette for en skikkelig fotballfest uansett om man er hjemme eller på norgesferie, sier fungerende sportsdirektør Morten Johannessen i Discovery til fotball.no.

Les også: La Liga og Serie A med to runder hver uke fremover

Første Ælv Classico i runde åtte

Strømsgodset åpner sesongen borte mot Start 17. juni, før Odd er motstander i sesongens første hjemmekamp 21. juni. I runde tre er det Sarpsborg borte, og tirsdag ble rundene fra 4-7 presentert.

I runde fire er det Aalesund som er motstander på Marienlyst, mens Stabæk er motstander på Nadderud i serierunde fem. Runde seks er det Kristiansund hjemme, før det i runde sju blir toppkamp mot Rosenborg borte.

Det er bare de første sju rundene som er satt opp med dato, kamptidspunkt og tv-kanal, men allerede i runde åtte møtes Strømsgodset og Mjøndalen i sesongens første Ælv Classico. Den skal spille på Marienlyst, men det er usikkert hvilken dato det skjer. En nærmere avklaring vil trolig komme etter UEFA-møtet 17. juni.

Les også: Stavås Skistad mistet morfaren

Kan avslutte serien nærmere jul

Mjøndalen møter på sin side Stabæk borte, Sarpsborg hjemme og Viking borte i de tre første rundene. I runde fire er det Kristiansund som er motstander på Consto Arena, 28. juni klokken 18.00. På julis første dag er det Aalesund som er motstander borte, mens det søndag 5. juli er klart for ny bortekamp. Denne gang mot fjorårets serievinner, Molde.

I runde sju er det en reprise på kampen som avgjorde Mjøndalens skjebne i fjor, da Vålerenga kommer på besøk til Consto Arena søndag 12. juli. Dermed blir det to lokaloppgjør på rad, siden runde åtte byr på kamp mot Godset.

Det motstatte oppgjøret, Ælv Classico, på Consto Arena er satt opp i serierunde 24. Siste serierunde tror man kanskje vil gå så sent som 20. desember, og Mjøndalen møter Aalesund i siste serierunde i år. Strømsgodset tar imot Stabæk til årets siste seriekamp.

– Dersom alt som går som det skal internasjonalt, er det søndag 20. desember. Det er mulig å få til. Hvis ikke hadde vi ikke planlagt for det, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund til VG.

Les også: Strømsgodset slo Mjøndalen i første treningskamp etter koronapausen

Mer fra Dagsavisen