Nyheter

– Det var godt å få en avklaring på situasjonen

Styreleder Ivar Strømsjordet sier at den uavklarte situasjonen har gjort det vanskelig å planlegge driften av klubben, og håper nå alle gode krefter samler seg rundt Strømsgodset på veien fremover.

Tirsdag kveld kunne endelig styreleder Ivar Strømsjordet sende ut en pressemelding om at han og Strømsgodset hadde kommet til en enighet med Drammenspatriotene (DP) om en termineringsavtale, etter at klubben har jobbet med å få det til siden patriotene i oktober 2018 meldte at de ønsket å trekke seg ut i løpet av 2020.

– Det har vært en uavklart situasjon i klubben siden oktober 2018, og den situasjonen har gjort det vanskelig å planlegge driften av fotballklubben. Mangelen på en avtale har vært lammende på deler av organisasjonen, så det var veldig viktig at vi nå kom fram til en avtale, sier Strømsjordet til Dagsavisen Fremtiden.

LES OGSÅ: Godset og Drammenspatriotene enige om en løsning

Begge parter innstilt på løsning

Strømsgodset betaler Drammenspatriotene ti millioner kroner for å terminere avtalen, og i pressemeldingen som ble sendt ut tirsdag kveld står det at «beløpet skal nedbetales gjennom fordeling av Strømsgodset Toppfotballs inntekter generert fra spillerlogistikk, og vil ikke ha noen effekt på innbetalte sponsorinntekter eller tilskudd fra et eventuelt spillerlogistikkselskap. Beløpet skal nedbetales over en lengre periode, og vil følgelig heller ikke få noen konsekvenser for Strømsgodset Toppfotballs likviditet på kort sikt.»

– Når det gjelder detaljer på innhold i avtalen og prosessene som førte oss dit har vi blitt enige om at vi ikke skal kommentere det. Samtidig tror jeg nok også Drammenspatriotene som oss Godset synes det er godt å få en avklaring på dette nå. Alternativene var enten å få til en termingeringsavtale eller stå i avtalen ut året og la den uavklarte situasjonen fortsette nesten ett helt år til. Både vi og DP synes det var et dårlig alternativ, og derfor har vi snakket godt sammen og kommet fram til en avtale, sier Strømsjordet.

Avtalen gjør at Strømsgodset Toppfotball allerede i dag har overtatt driften av klubben, og nå starter arbeidet med å overføre alt av avtaler fra Strømsgodset Fotball AS (som var eid av Drammenspatriotene) over i Strømsgodset Toppfotball for å samle driften.

– Det som skjer nå er at vi overfører alle spillerkontrakter, husavtaler, sponsoravtaler, juridiske avtaler og alle andre avtaler der Strømsgodset er part til samme selskap der jeg er styreleder. Så langt har det vært delt mellom de to selskapene, men nå slås det sammen. Så kan vi gå videre med den nye organisasjonsmodellen og iverksette de planene vi har et spillerinvesteringsselskap. Alt det har vært avhengig av denne termineringsavtalen som nå er på plass, forklarer Strømsjordet.

Avventer å opprette spillerlogistikkselskapet

Styrelederen forteller at utkast til det meste av avtaler og vedtekter for å få på plass den nye organisasjonsmodellen allerede er på plass, og at det meste også er klarert med forbundet. Likevel går man ikke videre med opprettelsen av selve spillerlogistikkselskapet som skal finansiere spillerkjøpene med det første.

– Det er nok av ting å ta tak i, men så har det kommet noe som heter koronavirus som har gjort at alt har stoppet opp både for oss i fotballklubben og i store deler av næringslivet. Både privatpersoner og bedrifter har akkurat nå om dagen mer enn nok med å ivareta egne interesser, så vi starter ikke opp den prosessen før ting har kommet mer i orden, forteller Strømsjordet.

Han forteller også at avtalen på kort sikt ikke får noen stor betydning verken for drift, for sport eller økonomisk for klubben. Det viktigste avtalen gjør er å legge til rette for et rammeverk, og at klubben samles i ett selskap igjen.

– Det å få investorene på plass må vi avvente litt i den situasjonen vi er i, men det å få på plass denne avklaringen og ta tilbake fullstendig kontroll over alle sider av klubben er veldig viktig for oss. Så håper jeg at alle som er glade i Strømsgodset blir med på denne dugnaden slik at vi får dette opp å stå slik at vi kan skape gode stunder igjen på Marienlyst. Det gjelder sponsorer som ikke har skrevet under enda, supportere som vi håper fornyer sesongkortene sine og alle gode krefter som bryr seg om Strømsgodset. De vet vi det er mange av, sier Strømsjordet.

Gir bedre forutsigbarhet for driften

Daglig leder Dag Lindseth Andersen tar i mot nyhetene med stor glede.

– For oss som jobber i klubben er dette entydig positive nyheter. Det gir oss en mye bedre forutsigbarhet å arbeidet, da vi i langt større grad vet hvilke rammer vi kan forholde oss til. Alle her er positive til at en avtale nå er på plass, og så skal vi i klubben både administrativt, og på trener og spillersiden skape en positiv giv for at alle samler seg rundt Godset og bygger opp klubben vår, forteller Lindseth Andersen til Dagsavisen Fremtiden.

I hans jobb som daglig leder er det viktigste med denne avtalen den forutsigbarheten det gir i den daglige driften, i tillegg til at det gjør kommunikasjonen utad mye enklere for klubben.

– Nå kan vi kommunisere med omgivelsene på en helt annen måte enn de siste årene. Klubben er tilbake i klubben, og nå er det lettere å forstå hvem man snakker med og samle alle gode krefter i og rundt klubben. Nå er Strømsgodset Strømsgodset, og det er ikke lenger snakk om en todeling og folk må ikke sette seg inn i en mer komplisert situasjon. Det er enklere for oss både kommunikasjonsmessig, men også mentalt, sier han.

Får ingen påvirkning på permitteringene

Noen umiddelbar effekt vil nok ikke omverdenen merke, da Lindseth Andersen bekrefter at dette ikke får noen påvirkning på permitteringene hos verken trenere, spillere eller øvrige ansatte i klubben.

– Verken denne avtalen eller muligheten vi nå har blitt gitt for å organisere trening i små grupper har noe med permitteringene å gjøre. De måtte vi foreta fordi vi ikke hadde arbeid til spillerne våre, da det var forbudt med idrettsaktiviteter, ingen baner var åpne og sesongen ble utsatt. I Drammen er det fortsatt slik at ingen baner er åpne, ei heller Marienlyst, og spillerne våre er fortsatt permitterte slik at vi ikke har mulighet til å organisere trening for dem, forteller klubbens daglige leder og fortsetter:

– For oss, som for alle de andre klubbene i Norge er lønnskostnadene til spillerne den største kostnaden. Derfor var vi tidlig ute med å permittere både spillere og ansatte for å få kontroll på kostnadene. Det har vi greid, og likviditeten i Strømsgodset er nå stabil. Hvis inntektene forblir borte over tid kan man ikke holde på evig, men akkurat nå er det ingen akutt krise i Strømsgodset, opplyser Lindseth Andersen som ikke vil utfordre verken permitteringsregler eller smittevernshensyn.

LES OGSÅ: Verken Mjøndalen eller Godset starter opp igjen treninger

Mer fra Dagsavisen