Nyheter

Flertall for begge Krat Bjørkholts forslag

Ap-politiker og fastlege Ole Henrik Krat Bjørkholt fikk flertall for begge sine forslag på helgens årsmøte i Drammen Ap.

Ap-politiker og fastlege Ole Henrik Krat Bjørkholt har flere ganger snakket om sin midlertidige løsning på fastlegekrisen som truer Drammen, og i helgen var forslaget hans oppe til votering på årsmøtet til Drammen Ap.

Som Dagsavisen Fremtiden har skrevet flere ganger tidligere ønsker Krat Bjørkholt at fastlegene slipper vaktplikt ved legevakten. I tillegg ønsker Ap-legen at det opprettes en sosial ordning som gjør at spesielt de yngre fastlegene slipper å frykte konkurs hvis de må være hjemme med sykt barn en dag.

I forslaget som Bjørkholt har sendt inn til Aps årsmøte i Drammen ønsker han at Drammen Ap skal foreslå at kommunen setter av fem millioner kroner allerede i 2020 i en egen post i kom­munal­­budsjettet.

LES OGSÅ: Dette er Ap-legens løsning på fastlegekrisen

– Veldig fornøyd

Da saken var oppe til behandling på årsmøtet valgte Krat Bjørkholt å trekke punktet med fem millioner kroner, fordi han ikke ønsket å binde opp en konkret sum i et allerede stramt budsjett.

Det var også bakgrunnen for hans andre forslag til årsmøtet, der Krat Bjørkholt fikk med seg Drammen Arbeiderpartis årsmøte på å arbeide for å redusere antall ledernivåer i Drammen kommune fra fire til tre. Krat Bjørkholt mener fortrinnsvis direktørnivået bør fjernes, slik at kommunalsjefene blir høyeste ledernivå under rådmannen.

Der det første forslaget gikk gjennom med ganske stort flertall var det jevnere om hans andre forslag, men begge deler ble altså vedtatt av Drammen Ap som offisiell politikk.

– Siden jeg la frem begge forslagene mener jeg de sakene helt subjektivt sett var de viktigste sakene på årsmøtet, og er veldig fornøyd med å ha fått gjennomslag for begge, sier Krat Bjørkholt til Dagsavisen Fremtiden.

Håper på gjennomslag i løpet av våren

Ap-legen har tidligere skissert at han håper å få med seg hovedutvalget for helse, sosial og omsorg på et lignende forslag allerede under HSO-utvalgets møte i mars og deretter at det skal bli vedtatt av kommunestyret i løpet av våren.

Å få redusert ledernivåene fra fire til tre kan imidlertid ta litt mer tid, og derfor ble saken også oversendt til Aps kommunestyregruppe for å jobbes videre med.

Som Dagsavisen Fremtiden tidligere har skrevet tjener sju av de åtte direktørene 1,26 millioner kroner i året. Den eneste som tjener mer er Trond Julin, som får 100.000 kroner ekstra for å være stedfortreder for rådmann Elisabeth Enger.

Hvis Ap klarer å få gjennomført Krat Bjørkholts forslag vil det dermed spare kommunen litt i overkant av ti millioner kroner årlig bare i lederlønninger.

LES OGSÅ: Direktørene koster Drammen kommune 12 millioner i året

Mer fra Dagsavisen