Nyheter

Rasismesak mot SIAN-profiler utsatt igjen

Rettssaken mot to av frontfigurene i Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), vil likevel ikke gå for Oslo tingrett tirsdag.

Lars Thoresen er en av de to tiltalte SIAN-proflene som er tiltalt i rasismesaken. Her fra SIANS demonstrasjon i Drammen tidligere i juni.

Årsaken er at politiet ikke har klart å stevne dem innen fristen, som løp ut ved midnatt lørdag. Etter det Filter Nyheter forstår gjorde politiet nye forsøk på å stevne dem i helgen, men uten å lykkes.

De to er tiltalt for hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen, blant annet for å ha omtalt muslimer som «notoriske seksualpredatorer» som «voldtar i epidemisk omfang» i en SIAN-brosjyre.

Den ene er også tiltalt for å omtale muslimer som «morderzombier» og «seksualpredatorer» fra en «tilbakestående kultur» i en tale på Eidsvolls plass i Oslo 1. september i fjor.

Dette er andre gang rettssaken mot dem utsettes. I april byttet de tiltalte forsvarere rett før saken var berammet. Denne gangen har de ikke vært tilgjengelige for forkynnelse av tiltale og stevning, noe som vanligvis skjer ved at politiet oppsøker dem hjemme.

Saken vil nå bli berammet på nytt i Oslo tingrett.

– Saken er utsatt på grunn av at de tiltalte ikke er stevnet. Den vil nå bli berammet på nytt i andre halvdel av 2019, sier politiadvokat Andreas Kruszewski i Oslo politidistrikt. (NTB)

Les også: Sivile og politi måtte skille partene da SIAN-stand fikk sinnene i kok på torget i Drammen