Nyheter

Her legger frivillige puslespillet for WCH på et splitter nytt festivalområde

Fra og med fredag til og med søndag fylles Drammen med musikalske opplevelser for både unge, voksne og barn. På programmet finnes alt fra Larsiveli og Change, via Delillos og Erlend Ropstad - til Turbotroll, og Trass.

Denne helgen arrangeres Working Class Hero-festivalen i Drammen for 20. gang. Allerede  fredag kveld avholdes ungdommens egen musikkfest WCH Ung, på taket av Brodahlsbygget.

Første artist Myra går på scenen klokka 17. Så følger brenn. klokka 18, og Drammens egen Change (Endre Gryting) klokka 18.50. Videre skaper Larsiveli, Turab og DJ Liz liv og røre til omtrent klokka 22.

LES OGSÅ: Elevene booket selv Turab

Fra scenen med Strømsåsen sm backdrop flommer musikken, og en overlesset handlevogn skrangler over tennisbanen. Det koster en god del planleggng og arbeidstimer å få alt opp og stå i de trolig mest spektakulære urbane omgivelsene Drammen har å by på.

Produksjonsansvarlig Lars Aleksander Selebø og frivilligansvarlig Linda Borgersen er blant dem som har sovet kun et par timer natt til fredag for å rigge ferdig til det unge fredagspublikummet skal komme fra 16.30.

- Jeg kommer rett fra Kiwi med mat til frivilligområdet, i tillegg til at det er ordnet catering. Ingen får betalt her, men gjør dette av fri villje, sier Borgersen, som selv kom med som frivillig i 2016. Nå er det hennes ansvar å holde oversikten over hvilke ressurser som trengs hvor, og det blir neppe så mye mer søvn de neste nettene.

- Vi er her hele helga. Og allerede tenker jeg bare på kaffe! ler hun. (Saken fortsetter under bildet)

Fredag formiddag var det full aktivitet på taket av Brodahlsbygget. Her skal årets Working Class Hero-festival starte om kun få timer, og frivillige anslår at de har sovet kun et par timer natta før for å rekke alt de skal. FOTO: KATRINE STRØM

Fine værforhold

Etter at headliner First Aid Kit avlyste alle konserter denne sommeren, gikk salget tregere enn forventet til den store konsertdagen lørdag. Egentlig skulle hele parkeringsplassen mellom Glitre Energi og Brodahlsbygget være festivalplass, men med færre besøkende ble også dette arrangementet flyttet opp på taket. Ny headliner ble DeLillos.

Her går først Unni Wilhelmsen på scenen allerede klokka 15 - hun skal nemlig rekke hele to konserter med DiDerre senere samme lørdag. Daniel Jahnsen spiller klokka 15.35, Konger og Keisere 16.20 og Amanda Tennfjord 17.20. Kritikeryndling Erlend Ropstad overtar klokka 19.30 - før Vårin Strand fra Hokksund inntar scenen 20.45. Blomst spiller 18.20, mens velkjente Delillos går på fra 22.00 til midnatt.

Værutsiktene for helgen er litt blandede, selv om det verken er spådd regn fredag eller lørdag kveld - og opp mot 20 varmegrader utover ettermiddagen og kvelden.

Det har også tidligere år vært et sjansespill for arrangørene som med unntak av et år på Sølfastøya har hatt Union Scene som base for WCH-festivalene.

- Været får vi ikke gjort noe meg, men tar det med et smil og koser oss uansett. Likevel påvirker det jo besøket, og konserter er best med publikum! Derfor gleder vi oss over værmeldingen og lover at det skal bli skikkelig trøkk her, sier Linda Borgersen.

Høydepunktet for henne er å se folk kose seg under konserter, og når hun skuer utover området er hun optimistisk med tanke på hvor god stemningen skal bli.

- Musikals gleder jeg meg mest til Blomst på lørdag - fordi det ligger meg nærmest. En bra, punkete, kvinnelig vokalist!

Barnas festdag

Meteorologene varsler derimot godt med nedbør søndag, men det spiller ingen rolle for deltakerne på WCH Kids, som finner sted inne på Union Scene. Barna har hatt en egen festivaldag siden 2016, og tidligere har faktisk dette arrangementet hatt flere besøkende enn hovedfestivalen.

LES INTERVJUET MED KIDS-HEADLINER STONE HEART FRA MGP JR. HER!

Denne gangen starter moroa klokka 12.00, og Turbotroll er konferansier - med mer.
Artistene som spiller og underholder er: Trass kl. 12.25, urørtvinner Jon Olav 13.05, Stone Heart - kjent fra blant annet MGPjr. spiller 14.30 og deretter står Teaterkomiteen  for underholdningen.
I tillegg blir det buttonsverksted med Sabeltann, boklesing med forfatter Camilla Otterlei, aktiviteter og leker, ansiktsmaling og Tattoo. Arrangementene er ferdige ved firetiden.

P-plassen ved siden av Brodahlsbygget blir i løpet av et døgn forvandlet til et fullverdig festivalområde. For første gang holder Working Class Hero-festivalen konsertene sine på taket av den gamle gummivarefabrikken. FOTO: KATRINE STRØM

Mer fra Dagsavisen