Nyheter

De Lillos redder dagen

Det så mørkt ut for årets Working Class Hero-festival i Drammen, etter at headliner og kjempe-booking First Aid Kit avlyste alle sommerens konserter. Nå sørger De Lillos for at dagen likevel får en "Smak av honning".

"Da First Aid Kit som utvilsomt ville vært WCHs største headliner noensinne ble nødt til å avlyse alle sine konserter i sommer, mindre enn en måned før festivalen, så det mørkt ut for vårt 20-års jubileum. Å skaffe en headliner på kort varsel i et marked som var ferdigbooket for lenge siden så først ut til å bli en uoverkommelig oppgave for festivalens prosjektledelse, men det viser seg stadig at hardt arbeid gir resultater", skriver gjengen bak årets WCH-festival i en pressemelding sent mandag kveld.

Dermed kan det feires to jubileer på festivaldagen 15. juni, for ikke bare fyller WCH 20 år - men DeLillos store landeplage "Hjernen er alene" kom ut for 30 år siden.

Lang tradisjon

"Legendariske DeLillos stiller som et nydelig sommerlig plaster på såret når det så som mørkest ut. Med en fantastisk låtkatalog i ryggen og en liverutine som få andre er vi sikre på at dette vil bli en fest for historiebøkene", heter det i pressemeldingen.

Working Class Hero var Drammens første faste årlige musikkfestival, etablert i 1999. En outsider fra dag én, basert 100% på dugnadsånd og frivillighet. Festivalen har sitt navn etter John Lennons arbeiderklassehymne og navnet ble valgt som en hyllest til byens nære fortid og lange arbeidertradisjoner. En hyllest til hverdagsheltene, som står på og jobber - og gjør Drammen til Drammen.

Opp på taket

Siden First Aid Kit's avlysning medførte tap av over to ukers billettsalg, måtte det dog gjøres grep utover det programmessige, for publikumstallet blir betraktelig mindre uten de internasjonalt hyllede søstrene fra Sverige. Dermed flyttes publikumsområdet fra parkeringsplassen på Union Brygge, og opp på taket på Gummifabrikken.

Promoansvarlige Kyrre B. Haakaaas og prosjektleder Christian Selvig ser for seg at en takfest som tatt ut av en filmscene fra New York City. Med både DeLillos, Unni Wilhelmsen, Erlend Ropstad, Amanda Tenfjord, Konger og Keisere, Blomst og VÅRIN på programmet har de fortsatt trua - på en fest og en musikkopplevelse Drammens konsertgjengere ikke har sett maken til.

Mer fra Dagsavisen