Nyheter

Leken kunst-sommer

Mangfold og stort spenn i uttrykk preger årets stipendutstilling på Buskerud Kunstsenter – og rekordmange verk.

Bilde 1 av 0

I hele sommer kan publikum få oppleve hva som rører seg på kunstfronten i Buskerud.

– Aldri før har vi fått inn så mange bidrag og variasjonen er stor, vi håper og tror at publikum vil like det de får se, sier Andor Roksvåg, daglig leder ved Buskerud Kunstsenter.

For tredje år på rad arrangeres en stipendutstilling hvor kunstnere i Buskerud kunne sende inn bidrag og være med på å vinne et stipend. En jury har plukket ut fem kunstnere, som hver får 20.000 kroner.

Anerkjennelse

– Summen er kanskje ikke så stor, men et viktig bidrag og ikke minst en anerkjennelse. Målet med en slik stipendutstilling er å synliggjøre hva som rører seg blant kunstnerne i Buskerud, vise hva kunstnere jobber med. Utstillingen er tverrmedial og viser 59 arbeider som favner bredt; maleri, tegning, fotografi, skulptur, glass, tekstil, smykker og installasjon, redegjør utstillingsansvarlig Jasmina Kemura.

Solid jury-duo

Årets jury har bestått av Kari Ane Golf som er gallerileder ved Landsforeningen Norske Malere, LNM, i kvadraturen i Oslo. Hun har 20 års erfaring med kunstformidling. Den andre er Merete Hovdenak, kunsthistoriker fra UiO, museumskonservator, og siden 2016 daglig leder ved Kin, Kunstsentrene i Norge.

Generelt sier de to i bedømmelsen om kunstnerne og verkene:

« – De fem stipendmottakerne presenterer her alle ulike kunstneriske medium og er teknisk sterke arbeider av god kvalitet.

– De formidler alle en dypere undersøkelse, nærmest forskningsbasert, det være seg undersøkelse av materialitet, teknikk, historie, sterk håndverksmessig tradisjon.

– De formidler historien om mennesket, om identitet, om vår persepsjon eller opplevelser og det å tolke våre omgivelser.

– De fleste arbeidene behandler også rommet mellom det to- og tredimensjonale».

Sommerhit

– Vi var veldig fornøyd med alle publikummere som kom innom i fjor, forteller Andor Roksvåg, og fortsetter;

– Både turister langveis fra og folk som bor i drammensområdet er glad for at vi holder åpent i hele sommer, og de liker det de får se – her er jo mye spennende.

Buskerud Kunstsenter har i år også gjort noen grep, eller skal vi si satt sin signatur på utstillingen, Jasmina Kemura forteller;

– Ja, vi har malt deler av noen vegger for å fremheve arbeidene, vi ønsker å vise hvert eneste verk på best mulig måte, dessuten er det veldig gøy å montere på den måten. Alle 59 arbeidene har fått sin spesielle plass.

Stipenduststillingen står til 5. august.

Nyeste fra Dagsavisen.no: