Nyheter

– Å beholde Buskerud som det er nå, er ikke et alternativ

Leder i Drammen MDG, Ståle Sørensen, kritiserer Per Olaf Lundteigens (Sp) holdning til regionreformen.

Bilde 1 av 2

– Vi har vært enig med Senterpartiet om å gå imot Viken. Vi har vært tindrende klare hele tiden, men vi har forsøkt å være konstruktive, sier Ståle Sørensen, som mener Lundteigen og Sp har vært alt annet enn konstruktive i forbindelse med regionreformen, hvor det er vedtatt at Buskerud skal slås sammen med Østfold og Akershus til en region: Viken.

Miljøpartiet De Grønnes (MDG) alternativ til dette er å slå sammen Buskerud og Vestfold, samt den vestlige delen av Akershus til en region.

– Hva er alternativet til Senterpartiet? Dersom alternativet er å beholde Buskerud, må man forholde seg til virkeligheten og se på hva som er kartet. Hurum og Røyken skal slå seg sammen med Asker, og forsvinner inn i Akershus, og i Drammen er det vedtak i bystyret at dersom Buskerud ikke slår seg sammen inn mot Akershus, vil Drammen søke mot å gå ut av Buskerud og inn i Akershus. Om alle disse kommunene forsvinner, da er det ikke mye Buskerud igjen. Å beholde Buskerud som det er nå, er ikke et alternativ, og da spekulerer Lundteigen i at folk ikke følger med, sier Sørensen.

MDG-politikeren understreker at Nedre Eiker i et slikt tilfelle vil forsvinne ut av Buskerud sammen med Drammen.

Per Olaf Lundteigen, som sitter på Buskerudbenken i Stortinget for Sp, avfeier kritikken.

– Sps standpunkt er ja til Buskerud, og at flere oppgaver kan overføres fra kommunene til fylket, slik som barnevern og visse typer rehablitering. Vi har et veldig gjennomtenkt standpunkt på dette, konstaterer han.

Lundteigen har liten sans for MDGs forslag om å slå sammen Vestfold og Buskerud og deler av Akershus, som han mener vil bli altfor stort.

– MDG vet ikke hvilket ben de vil stå på i disse spørsmålene. De har ikke noe prinsipielt fotfeste, mener Lundteigen.