Nyheter

Stiller festivalsult

– Vi serverer mat på Gamle Kirkeplass til nærmere 2000 personer, forteller Truls Waaktaar Schøne.

Hvem: Truls Waaktaar Schøne (29)

Hva: Kjøkkensjef Byssa

Hvorfor: Serverer mat på brygga på PIR 7 og i VIP-teltet under Elvefestivalen

Dere lager mat både til Byssa på Union og til VIP-teltet på Gamle kirkeplass under Elvefestivalen?

– Ja, vi serverer mat på Gamle Kirkeplass til nærmere 2000 personer, både de som har plass i VIP-teltet og til de frivillige som jobber under elvefestivalen, og det er tredje året vi gjør det. På Byssa serverer vi vår festivalmeny, som kan nytes ute på brygga eller inne i våre lokaler på PIR 7. I går var det fingermat og godt drikke, og i dag blir det festivaltallerken og grilling, og Tor Helland spiller gitar.

Hva og hvem er Byssa?

– Vi er en avdeling under Enter Kompetanse og til daglig driver Byssa kantine for bedrifter som har avtale, gjerne med tilhold rundt Union, der vi holder til. Tidligere var det åpent for alle. Men så har vi hatt så stor pågang på selskapslokaler, og konferanser, og har valgt å satse på det. Vi har egentlig ikke promotert oss så mye, men folk har vært fornøyd når de har vært i selskap her selv, og så har de ringt og bestilt for egne arrangement. Vi får tilbakemeldinger på at vi er gode på mat og service og så har jo Byssa en fantastisk beliggenhet som ikke mange andre har., og gir folk det de ønsker, og vi tilpasser oss ved spesielle behov. Til høsten blir det blant annet også rakfiskevent med akevittsmaking og foredrag – hvor alle kan bli med.

Din egen bakgrunn?

– Jeg er utdannet med fagbrev som restaurantkokk og svennebrev som butikkslakter og så har jeg ettårig kurs som ferskvarespesialist. Tidligere har jeg jobba på Ultra i Asker som assisterende ferskvaresjef og på forskjellige restauranter i Haugesund. Jeg gikk læretiden på Pers Hotell i Gol. Vi er opptatt av å bruke lokale produsenter og kortreist mat, og lager god mat med kjærlighet fra bunnen av. Noen av våre leverandører er blant andre; Egge gård, Aass, Haandbryggeriet og Slakter Axel Andersen.

Hvor mange ansatte er dere?

– Under Elvefestivalen har vi leid inn litt ekstrahjelp, vi er vel rundt 15 personer denne helgen. En del av festivalmaten blir laget på Enter Kompetanse på Gulskogen, og en del på Byssa på Union.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Jeg er Slatan». Jeg liker typen, hans situasjon fra han var liten og til nå. En bra bok.

Hva gjør deg lykkelig?

– Strømsgodset (Truls er tribunesjef i godset-unionen, red anm.) og familien.

Hvem er din barndomshelt?

– Eric Cantona og Jostein Flo.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg misliker ikke noe med meg sjøl, er fornøyd med det jeg har fått til.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Tar meg en Aass uten.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

– Mot Mjøndalen, ha-ha! Som Godset-supporter er jeg jo anti 3050.

Er det noe du angrer på?

– Nei, jeg er egentlig fornøyd med det meste. Det er sikkert noe, men det egner seg vel ikke i avisen.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Med Eric Cantona, han har vært helten fra jeg var liten og jeg har alltid hatt lyst til å treffe ham.

Mer fra Dagsavisen