Nyheter

Syklet inn 20.000 til Superselma

Drammensbedriften Nofas fikk de ansatte til å sykle til jobben, både for å fremme kreftsaken og sin egen helse.

– Alle kjenner vi noen som rammes av kreft, så dette var det ikke vanskelig å få folk med på, forteller partner og daglig leder i Nofas Lars Henrik Krogh.

Deres innsamlingsaksjon gikk ut på å få flest mulig av de ansatte til å sykle til jobben, eller gjøre andre aktiviteter, og for hver økt fikk de poeng.

Totalt samlet de nesten 2.000 poeng på ni uker. Bedriften ga fem kroner poenget – og deretter doblet de like godt summen til 20.000.

Ble superhelt

Superselma er egentlig lille Selma Jacobsen (6) fra Røyken. Da hun fikk leukemi sommeren 2013, oppdaget foreldrene hvordan selv små gleder ga Selma nye krefter.

For å gi flere kreftrammede barn gode opplevelser har Selma blitt superhelt – og foreldrene Tommy Kristiansen og Marita Jacobsen har samlet inn midler via en rekke forskjellige tiltak. Blant annet stilte de med over 100 syklister i superheltfargene lilla og rosa i Birkebeinerrittet i 2015.

SuperSelma-prosjektet er i dag en del av Støtteforeningen for kreftrammede. De har arrangert en rekke turer og opplevelser for kreftsyke barn og har pusset opp flere rom på barneavdelingen ved Drammen sykehus.

– Framover skal vi blant annet sørge for fine sommergaver til barna på sykehuset, det være seg pizza, kinobesøk, gavekort på klær eller andre hyggelige ting. Her kommer deres bidrag godt med, sa pappa Tommy Kristiansen til de Nofas-ansatte.

Han hilste også fra Selma selv, som fortsatt går til kontroller – men for øvrig regnes som frisk.

– Hun går nå i barnehagen nesten hele uka. Selma blir hele tida sterkere – og til høsten blir hun skolejente.

For barna

For Nofas har det blitt tradisjon å støtte kreftsaken. Tom Hilding Johansen, som startet selskapet sammen med Krogh i 2005, har selv vært kreftsyk. Han ser nå ut til å være helt frisk, men var ikke til stede tirsdag. Han hadde slått seg kraftig da han falt av en elsykkel.

– Ingen er uberørte av dette. Min kone Kate Krogh ledet tidligere Støtteforeningen for kreftrammede, og det gjorde at også jeg møtte mange syke. Størst inntrykk gjorde barna, som evner å leve og glede seg over ting her og nå, uten å la seg bremse av smerter eller den skremmende diagnosen, konstaterte Lars Henrik Krogh.

Mer fra Dagsavisen