Nyheter

400 damer i telt

Vibeke Baltzersen (38) er innehaver av klesbutikken Cara og arrangerer kjempe-kunde-kveld med stor, kjent leverandør.

Det kommer over 400 damer til butikken din i kveld, hva skal skje?

– Vi har invitert alle kundene våre til en stor happening. Line Varner kommer til oss, hun er en norsk gründer og har selv sitt eget merke «Line by Oslo» som vi har i vår butikk. Hun skal fortelle litt om suksessen bak denne merkevaren, og veien hennes dit. Hun er en inspirasjon og en fantastisk person med masse positiv energi. Vi i Cara har tatt inn hele kolleksjonen hennes, og viser denne. Line Varner tipser oss og kundene om styling og bruk. Vi føler oss heldige som har fått Line Varner hit i kveld, hun er en kjent person i bransjen og det er mange som trekker i henne. Vi har leid to telt på hver side av butikken for å få plass.

Hvorfor arrangerer dere slike kvelder?

– Først og fremst for å vise kundene litt mer av hva det er de kjøper. Dette blir jo litt historien bak, vi gir litt kunnskap og skaper en følelse rundt produktene som tilbys. Og vi ønsker selvfølgelig å skape blest rundt butikken. Vi prøver å gjøre det så bra at folk gidder å komme, det er jo mange ting som skjer og folk er opptatt. Men vi er heldige som har så mange påmeldte. Vi har også tidligere arrangert kundekvelder, men ikke med én leverandør som nå.

Må dere gjøre dette i kampen om kundene?

– Nei, vi er ikke nødt til det, men det er en fin ting å gjøre for dem som ønsker innblikk og inspirasjon. Dessuten er det sosialt og det er gøy å gjøre noe hyggelig for kundene.

Hvor lenge har du drevet butikk?

– Jeg startet for 17 år siden med baby i magen, sammen med moren min. Vi hadde samme lokale, men omtrent halvparten av hva det er nå. Mamma gikk bort for tre år siden og det er et stort tap. Nå er det søsteren min som har kommet inn og driver med meg.

Hva er den største utfordringen for butikkdrivere i dag, tror du?

– At vi er mange butikker og mange sentre – konkurransen. Man må holde på den sjelen man har skapt, og ha tro på hva man driver med og være trofast mot konseptet sitt.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Engelen på det sjuende trinn» av Frank McCourt.

Hva gjør deg lykkelig?

– Menneskene i livet mitt, mannen min, datteren min, venner. Å ha gode mennesker i livet betyr alt.

Hvem er din barndomshelt?

– Madonna, hun var et forbilde.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg er trøtt om morgenen, ha-ha. Det er sikkert mange ting man kunne gjort noe med, men man er jo den man er. Man må prøve å ha fokus på å være den beste utgaven av seg selv.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Spiser banansjokolade fra Nidar.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

– Mot dyr i bur og pelsoppdrett. Jeg tar aldri skinn eller pels inn i butikken fra bur-dyr som lider uskyldig bare for at vi skal få pels.

Er det noe du angrer på?

– Egentlig ikke, det er bortkastet tid.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Else Kåss Furuseth!

Mer fra Dagsavisen