Navn i nyhetene

Håper garasjen full av kaffe skal bidra til å ferdigstille Stronghytta

– Vi mangler fortsatt noen hundretusen av totalbudsjettet på åtte millioner, men vi er fryktelig nærme, sier hytteansvarlig John Eckhoff.

Hvem: John Eckhoff (47)

Hva: Hyttesjef for Stronghytta

Hvorfor: Har garasjen full av kaffe for å samle inn penger til ferdigstillelse av Stronghytta

Da Dagsavisen snakket med deg tidligere i vinter var du bekymra fordi dere manglet penger. Er det kaffe som skal løse pengekrisa til Stronghytta?

– Det er det nok ikke, men det er et viktig bidrag, og en fin måte for mange å bidra på. For det er mange som ønsker å bidra. Dessuten var dette en fin kobling, synes vi. Mange går på tur til Stronghytta nettopp for å drikke kaffe, så vi fikk en egen blanding, med egen logo. Men det er mulig vi tok litt for hardt i da vi bestilte. Vi startet før jul, og har masse igjen. Men vi prøver å selge gjennom klubben, og vi som er i hyttegruppa selger.

Har dere mye igjen?

– Ja, det er fortsatt drøyt 200 esker som fyller opp garasjen. Jeg når ikke hageredskaper, jeg må snike meg forbi. Men jeg har et stort engasjement, til tross for at garasjen er full av kaffe, og er ved godt mot.

Kaffesalg til inntekt for Stronghytta

Hvordan foregår dette, og er det bare dere i familien din som står for salget og utkjøringen?

– I utgangspunktet var dette en klubbdugnad, med vekslende hell, av flere grunner. Ikke minst tiden vi er inne i, med korona. Det er Hilde Aurora Onseng, også hun ivrig Stronghytte-entusiast, og jeg som akkurat nå er de største kaffeselgerne. Men det er også mange av fotballagene og barna som gleder seg til hytta blir ferdig, og som har bidratt sterkt med kaffesalget. De har blant annet stått på Kiwi på Toppenhaug for salg, og det er vi veldig glade for.

Hvor mye regner du med at garasjesalget ditt skal innbringe?

– Totalt blir det et sted mellom 150 og 200.000 kroner, men det er et stykke igjen dit.

Hvordan smaker kaffen?

– Her må jeg få skryte litt av at vi faktisk har tilbakevendende kunder, som har tatt kontakt for å kjøpe mer! Det som er gøy, er at veldig mange synes kaffen er god, vi får mye skryt, det er en blanding som faller i smak. De ti posene i en eske går fort, og nå har vi tilbud med en ekstra pose per eske, hehe. Det passer jo bra med at mange sitter på hjemmekontor og drikker mye kaffe. Akkurat nå før du ringte solgte jeg tre esker til en dame på hjemmekontor.

Er det ellers andre måter dere har fått løst pengekrisa på, slik at 2. etasje av hytta blir ferdig?

– Innsamlingen pågår fortsatt, og både bedrifter og privatpersoner ønsker å bidra, og vi søker fra stiftelser og fond. Men vi er avhengig av lokal velvilje, og håper flere vil bidra. Alle monner drar. Vi merker at korona har rammet på ulike måter, derfor er dette mikrobidraget kjærkomment, og at mange kan bidra er viktig for oss.

Hvordan ble vinterferien og påsken på Stronghytta, var det mange som kom for kaffe og boller fra terrassen?

– Vi har kun hatt en eneste helg åpent, hvor vi solgte fra vinduet, på grunn av smittevernhensyn. Vi skal ikke ha folk inn før vi har fått brukstillatelsen, og valgte å ha lukket i påsken, det hadde blitt for komplisert.

Hva skjer fremover?

– Vi gleder oss veldig til å åpne hytta, forhåpentlig på begynnelsen av sommeren. Mange av barna gleder seg allerede til å være dugnadsvakter. Nå skal vi gjøre ferdig taket, og første etasje er mer eller mindre klar. Og så starter vi ferdigstillelsen av andre etasje i sommer.

Hva er det som driver deg til denne enorme dugnadsinnsatsen?

– Dette har blitt hobbyen min, som starta med at jeg hadde hytteansvar som styremedlem i Drammen Strong. Da taket raste, ble vi enige om å bygge ny hytte. Så det enorme engasjementet som viste seg var utrolig morsomt og inspirerende å få være en del av. Mange har et sterkt forhold til stedet og til hytta, det er et populært turmål for så mange. Den gleden, velviljen og engasjementet jeg opplever rundt den nye hytta er en veldig viktig drivkraft.

I denne prosessen med gjenoppbyggingen av Stronghytta, hva er den hyggeligste tilbakemeldingen du har fått fra folk så langt?

– Det er så mange, alt fra da Sparebanken Øst ville gi 2,9 millioner, og som ble starten til hele prosjektet, til tilfeldige turgåere som kommer forbi og spontant sier at det blir så utrolig fint. Det er så mange som har bidratt med fantastisk innsats.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Alle presidenters menn», om Watergateskandalen, av Carl Bernstein og Bob Woodward. Jeg skulle bli journalist og leste den rett før eksamen. Jeg hadde virkelig noen ambisjoner, hehe. Men den satt spor.

Hva gjør deg lykkelig?

– Våren.

Hvem er din barndomshelt?

– Jeg var veldig fascinert av Fantomet.

Hva gjør du når du skeier ut?

Jeg har en forkjærlighet for Napoleonskake. Etter vi løp opp Pukerudlinna hver lørdag i fjor, ga jeg meg selv i premie et stykke Napoleonskake. Nå høres det ut som jeg er 100 år.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Min utrolige evne til å utsette kjedelige oppgaver.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller imot?

– Fint lite. Jeg synes det finnes bedre måter å ytre mening på enn å gå i tog.

Er det noe du angrer på?

– Ja, men ikke som jeg går og grunner veldig hardt over. Jeg liker å se fremover.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Jeg synes fortsatt Barack Obama er smart og morsom, han kunne nok holdt god stemning i den heisen.


Nyeste fra Dagsavisen.no: