Annonse
Måtte forklare seg: Daglig leder i Skiold Morten Backe og nestleder i Skiolds styre Mariann Eide måtte svare for hvorfor de har valgt å sparke seks fotballtrenere og lagledere fra Skiolds 2006-lag. FOTO: KENNETH LIA SOLBERG

Steile fronter i oppvaskmøte i Skiold

Ledelsen og styret i fotballklubben Skiold møtte sterk kritikk fra foreldre, trenere og lagledere da de mandag kveld holdt åpent møte om sparkingen av seks trenere og lagledere.

Annonse
Lokale nyheter

Godt og vel 40 oppmøtte var på plass på det åpne møtet i Skjoldhuset på Marienlyst for å diskutere sparkingen av seks trenere og lagledere fra Skiold Ski- og Ballklubb.

– Debatt rundt prosessen skal ikke være nødvendig å ta her i kveld, sa nestlederen i styret, Mariann Eide i starten av møtet, og opplyste at møtet kun var ment for å gi informasjon om bakgrunnen for å ekskludere de seks trenerne.

Hun fikk det absolutt ikke som hun ville. Det meste av møtet gikk med til å diskutere prosess.

– Er det ikke åpenhet vi skal prøve å få fram – å ha åpenhet om også om det som er vanskelig? spurte Trond Mjøs, en av de sparkede trenerne.

Les også: Klubb sparket trenere, nå går laget

Sto på sitt

Skiold-styret har fått sterk kritikk for måten de har gått fram på i forbindelse med sparkingen av trenerne, blant annet fordi det skjedde svært brått.

– Vi forstår at det ble brutalt, men det var den måten vi klarte å få det til på face to face på den tida vi hadde, sa Mariann Eide under møtet.

Det ble ingen forsoning mellom partene under møtet. Styret sto på sitt, og ville ikke beklage sin håndtering av saken, og langt mindre trekke tilbake avgjørelsen om å sparke trenerne. Mariann Eide og daglig leder i Skiold Morten Backe gjentok punktene de tidligere har nevnt som grunnlag for at trenerne måtte gå: at det var skjevhet i spilletid for barna, at det var ulike muligheter til å få trene og at spillere var blitt ekskludert fra å delta i cup.

– Sportsplanen kan man sikkert være enig eller uenig i, men det ligger en bred beslutningsprosess bak den. Det er mulig å påvirke denne prosessen gjennom foraene hvor dette behandles, sa Eide.

Les også: Skiold står fast på sparking av trenere

Henvendelser om overgrep

De begrunnelsene falt ikke i god jord.

– Jeg har aldri fått en klage, ingenting før jeg fikk beskjed om jeg måtte slutte på direkten. Det har vært ganske vanskelig når alle naboene kommer og tror at det er en overgrepssak, sa trener Trond Mjøs.

Hans trenerkollega Kai Rune Vestersager kritiserte styret sterkt for måten Skiold har informert offentligheten om oppsigelsene på via klubbens Facebook-profil, og fortalte at han har fått en rekke henvendelser fra folk som har trodd det dreide seg om overgrepssaker fordi informasjonen som kom ut om grunnlaget for sparkingen var så begrenset.

Styret ble også kritisert for å ha fortalt Dagsavisen Fremtiden om resultatene av en foreldreundersøkelse, uten at trenerne selv var blitt informert om disse resultatene.

– Denne undersøkelsen har vi kjent til, men aldri visst innholdet i. Jeg hører om dette for første gang fra en journalist i Dagsavisen Fremtiden. Dere har ventet i ti måneder med å ta dette med oss, sa Tom Norrud, som også er en av de sparkede trenerne.

Les også: – Her er det barna som er taperne

Foreldrekritikk

Fra flere av foreldre til barna på 2006-laget kom det sterk kritikk av sparkingen av trenerne og styrets håndtering av saken.

– Dette går direkte utover våre egne barn, sa en av dem, mens en mor fortalte om hvordan sønnen hennes gråt da han fikk høre om at trenerne var sparket.

Minst 15 av barna på 2006-laget til Skiold har meldt overgang til Godset, og det samme har de seks trenerne og laglederne, noe som gjør at laget ikke har noen muligheter til å kunne fullføre sesongen.

– Helt absurd

– Helt absurd og veldig trist, sier Kai Rune Vestersager, en av trenerne som har blitt sparket, til Dagsavisen Fremtiden etter at det to og en halv timer lange møtet er over.

Han mener styret i Skiold gikk fullstendig i vranglås da trenerne ikke ønsket å møte styret uten å få en klar agenda for møtet, og at dette har vært utslagsgivende for man ikke klarte å komme fram til en løsning og for at han og de andre trenerne nå er kastet ut og har byttet klubb.

Daglig leder i Skiold Morten Backe har følgende å si etter at møtet er over:

– Det er en lei prosess, men klubben sto overfor noen valg. Dette er en sak med bare tapere.

– Er det noen ting dere burde gjort annerledes?

– Vi får evaluere det nå i etterkant og få andre til å se på prosessen som har vært, svarer Backe.

Annonse