Annonse
Kjenner seg ikke igjen: Wenche Gravdal og Jan Erik Heltne er blant foreldrene som velger å flytte barna sine fra Skiold og over i Strømsgodset. De reagerer på prosessen som er ført, og kjenner ikke igjen måten trenernes opplegg framstilles i intervjuet med styrenestleder Mariann Eide. FOTO: PRIVAT/KATRINE STRØM/KENNETH LIA SOLBERG

Klubb sparket trenere, nå går laget

Minst 15 barn og seks trenere og lagledere melder overgang til Godset etter betent strid i Skiold.

Annonse
Lokale nyheter

– Jeg reagerte med sjokk da vi fikk beskjeden, og er ikke i nærheten av å kjenne meg igjen i den kritikken som har kommet fram. Sønnen min har spilt på laget siden de startet for fem år siden, og jeg har aldri snakket med noen foreldre eller barn her som har tilkjennegitt det som er årsaken for oppsigelsen, sier Wenche Gravdal.

LES OGSÅ: Står fast på sparking av trenere

LES OGSÅ: - Barna som er taperne

Hun forteller at hennes 11-åring kom fortvilet hjem og gråt den dagen treningen ble avlyst som følge av konflikten.

– Han ville ikke spille mer hvis han mistet trenerne sine, sier Gravdal, som nå er en av minst 15 foreldre som flytter sitt barn over i Strømsgodset – en overgang som blir godkjent så snart drakter er levert inn og sesongens loddbøker er solgt ut. I tillegg skal én ha varslet at han slutter med fotball, og en er i tenkeboksen.

Avlyst

Jan Erik Heltne er far til en annen gutt på 06-laget, og deler Gravdals syn på situasjonen.

– Saken er fullstendig dratt ut av proporsjoner. Det første du tenker når du hører om trenere som må slutte på dagen, er at her har det skjedd et overgrep. Vi er uenige i alt Eide sier om topping av lag, og har aldri reagert på noe, sier Heltne, som selv har vært foreldretrener i Skiold for et annet kull. Han kritiserer klubben for måten konflikten er håndtert på, og at det ikke er gitt informasjon til foreldrene på laget underveis.

– Ingen har tatt kontakt direkte med oss. Flere har etterspurt info om hva som skjer og hvem som tar over, men så langt har ingen svart. Hvordan kan dette være til barnas beste, spør Heltne.

De to siste ukene er trening, to kamper og én cup avlyst, noe som også rammer motstanderlagene.

– Vi som foreldre burde vært en part i saken. Dette er en maktdemonstrasjon, og vi er ikke invitert til dialog. Vi har heller ikke fått noe spørreskjema, slik styret sier i avisen torsdag, sier Gravdal. Det samme sier de tre foreldrene Dagsavisen Fremtiden ringer fredag. De tror et fåtall har fått undersøkelsen. Det er også stilt spørsmål til foreldre til barn som allerede har sluttet. – Da får de jo de svarene de vil, sier Heltne.

Det er med tungt hjerte de nå bytter klubb.

– Hvis han skal spille fotball med gjengen må han jo det, de er ikke nok igjen til å danne et lag. Ønsket vårt er at han skal spille i Skiold. Men når et enstemmig styre står bak dette, stiller jeg spørsmål ved hele organisasjonen, sier Heltne.

Ambassadører

Wenche Gravdal er klar på at Skiold mister noe mer enn 17 spillere. Hun roser trenerne.

– De mister en gjeng som jeg opplever som gode ambassadører for klubben. På cuper og kamper fått vi fått berømmelse for fair play. Det er ikke uten grunn at Strømsgodset tar oss imot midt i sesongen, noe som er helt uvanlig – og at flere klubber har ønsket å ta oss imot, sier Gravdal.

Dagsavisen Fremtiden har også snakket med Tore Norrud, som ikke ønsker å si så mye før det åpne møtet mandag. Han understreker at de ikke har oppfordret noen til å bytte klubb for sine barn, men presisert at hver familie selv må bestemme. Men når foresatte har kontaktet dem om det praktiske rundt en eventuell overgang, har de forklart det for dem.

Fem svarte

Nestleder Mariann Eide i Skiold opplyser fredag at spørreundersøkelsen ble sendt til de som gjennom appen Spond var invitert til å spille 0 eller 1 kamp på sjuerlaget. 11 stykker og lagleder fikk e-post med spørsmål og fem svarte.

– Høstsesongen 2016 hadde de tre femmerlag og ett sjuerlag. Det siste ble oppmeldt med en forutsetning stilt fra klubben om at alle spillerne skulle få tilbudet og noenlunde lik spilletid/antall kamper også på dette laget, sier Eide. Om manglende involvering av foreldre erkjenner hun at det kan være enkeltpersoner som føler at de ikke er blitt hørt eller spurt.

– Men det kan ikke være et eventuelt foreldreflertall på et lag som bestemmer om sportsplanen er brutt eller ikke.

Annonse