Lagde all maten selv - til 200 gjester

Bjørn Olav Nordahl har stått på kjøkkenet siden påske. Søndag var maten klar og ble servert med nylaget kokebok, toppet med en reise til Sicilia.

Over 200 personer hadde funnet veien til Adventistkirken i Mjøndalen, som var åsted for lansering av Bjørn Olav Nordahls vegetarbok nummer to. I 2016 kom «Kind of green» og nå følger Nordahl opp med «Enda grønnere».

Venner, familie og kjente fikk først høre om forfatterens helt spesielle reise.

– Toscana?, sa kompis og kollega Yngve Kvistad, alle drar jo dit. Kan du ikke heller velge Sicilia, det passer dessuten bedre for enn sånn som deg.

Bjørn Olav Nordahl dro av gårde med kamera og kokkekniv, og håpet at noen ville åpne døra si.

Han forteller at denne øya i Middelhavet har mattradisjoner med en spennende krysning fra forskjellige land; nord afrikansk, arabisk, spansk og gresk, i tillegg til det italienske.

Nordahl forteller om ut-av-kroppen-opplevelser, om vennskap og fellesskapet som oppstår når man står over grytene sammen, om inkluderende og hyggelige folk overalt hvor han kom.

Bakgrunnen for å ha bokslipp i Adventistkirken, forklarer forfatteren med at det var i menigheten han ble vegetarianer. Nordahl var bare 14 år da bestekompisen «solgte inn» det grønne konseptet:

– Hvis du ikke blir vegetarianer kommer du ikke til himmelen!

Latter i salen, og kompisen er fremdeles bestevenn og styrte teknikken i Adventistkirken.

Sang og musikk fra venner, blomsteroverrekkelser og gode ord haglet fra scenen.

– Jeg har laget mat siden påske for å komme i mål, det har vært en intens periode, bekrefter kokk og forfatter Bjørn Olav Nordahl, og er takknemlig og fornøyd med at så mange kom.

– Det er mat til alle, sa han etter foredraget, og la til:

– Her spiser dere hver og en for under en femtilapp, dere skal selvsagt ikke betale noe, men det er et tankevekker.

Familie, venner og kjente ble imponert over Nordahls kokkekunster, og kommentarene satt løst rundt bordene;

– Jeg visste ikke at vegetarmat smakte så godt!

– Hva er det i disse burgerne?

Ingen savnet kjøtt og ingen gikk sultne ut. Som en av gjestene skrev på Facebook ett døgn etter;

– Jeg er fremdeles mett!