Færre arbeidssøkere hos Nav Vest-Viken i august enn i juli

Nav Vest-Viken hadde 1.965 færre registrerte arbeidssøkere i utgangen av august, enn i utgangen av juli.

Ved utgangen av august var 19.055 personer registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak hos Nav Vest-Viken. 7,4 prosent av arbeidsstyrken er dermed registrert som arbeidssøkere.

Det skriver Nav Vest-Viken i en pressemelding.

Blant arbeidssøkerne var 10.910 personer registrert som helt ledige ved utgangen av august, noe som utgjør 4,3 prosent av arbeidsstyrken. Dette er det samme som landsgjennomsnittet. Bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 11.790 personer, eller 4,6 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 7.265 registrert som delvis ledige.

Les også: Nav-kontoret åpent igjen etter fem måneder med lukkede dører

Økning i antall delvis ledige

Direktør for NAV Vest-Viken, Inger Anne Speilberg, sier at rundt 32 prosent av de helt ledige i Vest-Viken nå er permitterte, mens det samme gjelder om lag 68 prosent av de delvis ledige. 

– Tallet på arbeidsledige fortsetter å synke, og flere er tilbake i full jobb. I løpet av august har det blitt 1.965 færre arbeidssøkere i Vest-Viken. Vi ser en liten økning i antallet delvis ledige, og vi har en nedgang på 16 prosent helt ledige sammenlignet med juli, sier Speilberg.

Les også: Jane (43) i paradoksal kamp mot Nav: – Jeg har gjort alt de har bedt meg om

Færre nye ledige stillinger registrert på nav.no

I løpet av august ble det på landsbasis registrert 21.431 nye ledige stillinger på nav.no. Dette er 23 prosent færre nye utlysninger per virkedag enn samme måned i fjor. 

I Vest-Viken registrerte Nav 1.930 nye ledige stillinger i august. Dette er en nedgang på 21 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. 

Det var i Vest-Viken 380 ledige stillinger innen helse-, pleie og omsorg i august. Innen butikk- og salgsarbeid 247, innen ingeniør- og ikt-fag 186, innen bygg og anlegg 182 og innen undervisning var det 180 nye utlyste stillinger i august.